UE lansează dialog la nivel înalt cu Moldova, în domeniul transporturilor. Comisar european: „Poate trenul „Prietenia” va câștiga atribute precum eficiență și viteză”
Full Article 2 minutes read

UE lansează dialog la nivel înalt cu Moldova, în domeniul transporturilor. Comisar european: „Poate trenul „Prietenia” va câștiga atribute precum eficiență și viteză”

Republica Moldova și Uniunea Europeană (UE) au lansat marți, 6 februarie, la Strasbourg, dialogul la nivel înalt în domeniul transporturilor. Potrivit ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, dialogul va acoperi două capitole importante de negociere: transport și rețele trans-europene.

„Evenimentul de azi confirmă încă o dată că Republica Moldova se mișcă cu pași fermi spre Uniunea Europeană, iar domeniul transporturilor este o prioritate în acest parcurs. Susținerea Uniunii Europene și a dumneavoastră nu ne face decât să mergem înainte, mai siguri și mai optimiști”, a declarat ministrul Andrei Spînu în cadrul conferinței de presă organizată cu prilejul lansării dialogului, susținută în comun cu comisarul european Adina Vălean.

Oficialul a punctat, totodată, mai multe proiectele de perspectivă, cum ar fi deschiderea unui birou al Comunității de Transport Europene la Chișinău, extinderea Acordului de liberalizare a traficului rutier de mărfuri, reabilitarea drumurilor și căilor ferate din rețeaua TEN-T, precum și decarbonizarea transportului rutier de pasageri.

La rândul său, Adina Vălean a mulțumit pentru colaborarea pe care o are cu Guvernul de la Chișinău și a menționat că Republica Moldova face eforturi imense pentru a-și moderniza rețeaua de transporturi.

„Poate că trenul numit în mod simbolic „Prietenia”, care leagă Chișinăul de București, ar putea câștiga într-un viitor nu foarte îndepărtat atribute precum eficiența și viteza”, a spus comisara europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: