Ultramaraton de la Chișinău până la București, în 3 zile. Maia Sandu: „Fiecare pas va aduce cele două capitale mai aproape”
Full Article 2 minutes read

Ultramaraton de la Chișinău până la București, în 3 zile. Maia Sandu: „Fiecare pas va aduce cele două capitale mai aproape”

Primul ultramaraton organizat pe teritoriul a două țări, „Rubicon 2024 Chișinău – București”, a început astăzi, 22 martie. Președinta Maia Sandu a dat start competiției, urându-le participanților succes. Șefa statului consideră că astfel de evenimente „construiesc punți” între comunitățile noastre și promovează înțelegerea, prietenia și pacea, dar și un mod sănătos de viață prin sport.

„Fiecare pas făcut pe traseul de aproape 500 de km, de la Arcul de Triumf din Chișinău până la Arcul de Triumf din București, va aduce cele două capitale mai aproape una de alta. Dragi alergători, puterea nu este doar în picioarele noastre, dar mai ales în inimile noastre și în capacitatea de a crede în noi. Acest ultramaraton nu este doar despre parcurgerea unei distanțe fizice. Fiecare kilometru în plus ne va aduce mai aproape de valorile și aspirațiile noastre europene. Fiecare participant este un ambasador al speranței și al voinței de neclintit”, a declarat președinta Maia Sandu.

Ultramaratonul „Rubicon 2024” se va desfășura în perioada 22-24 martie. Participanții urmează să parcurgă un traseu de aproape 55 de kilometri, din capitala Moldovei, Chișinău, până în capitala României, București. Traseul este împărțit în 46 de etape, fiecare județ urmând să aibă de la 1 la 10 etape. Pentru a obține o medalie a județului, alergătorii trebuie să parcurgă cel puțin o etapă în acel județ. De menționat că, potrivit organizatorilor, ultramaratoniștii nu sunt restricționați la un număr minim sau maxim de etape – participanții sunt cei care decid și își formează singuri strategia și tactica de cursă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: