Un adolescent din Ialoveni, care joacă pentru FC Barcelona, este convocat la selecționata de tineret a Moldovei. Anul trecut, părinții au refuzat
Full Article 3 minutes read

Un adolescent din Ialoveni, care joacă pentru FC Barcelona, este convocat la selecționata de tineret a Moldovei. Anul trecut, părinții au refuzat

Naționala de tineret a Moldovei va juca în octombrie două meciuri din calificările pentru Campionatul European de tineret din anul 2025. Tricolorii mici vor juca în deplasare cu Suedia – pe 13 octombrie, apoi pe teren propriu cu Macedonia de Nord – pe 17 octombrie. A fost convocat și Leo Saca în vârstă de 16 ani, jucătorul originar din Republica Moldova și care în această vară a fost transferat de la Barcelona U16 la Barcelona U18. 

Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat pe 10 octombrie lista jucătorilor convocați de selecționerul Ștefan Stoica pentru meciurile cu Suedia și Macedonia de Nord. Din lotul Moldovei face parte și Leo Saca.

Portar: Silviu Șmalenea (FC Petrocub), Victor Dodon (CS Dacia Buiucani);

Fundaș: Cornelius Staver (F. C. Pescara, Italia), Doru Calestru (FC Akritas Chlorakas, Cipru), Cătălin Cucoș (FC Kolos Kovalivka, Ucraina), Andrei Moțoc (F.C. Legnago Salus, Italia), Iurie Iovu (FC NK Istra, Croația), Leo Saca (FC Barcelona, Spania);

Mijlocaș: Nichita Covali (FC Florești), Daniel Lisu, Vladislav Zavalișca (ambii, FC Milsami), Ion Borș, Mihail Lupan (ambii, FC Petrocub), Vicu Bulmaga (FC Isloch, Belarus), Vlad Railean, Mihai Morozan (ambii, FC Zimbru), Mihai Dolghi (FC Reșița, România), Daniel Danu (FC Bălți), Sorin Chele (FC Spartanii);

Atacant: Serghei Mișcov (FC Bălți), Ilie Botnari (CS Dacia Buiucani).

Moldfootball.com scrie că fundașul în vârstă de 16 ani Leo Saca, convocat la națională, în această vară a fost transferat de la Barcelona U16 la Barcelona U18. Potrivit sursei, un an în urmă părinții jucătorului au refuzat convocarea la naționala Moldovei U17.

Leo Saca este originar din Moldova. S-a născut la Ialoveni, iar primii pași în fotbal i-a făcut la școala Zimbru. La 9 ani a părăsit Moldova, luând calea visului, spre Spania, după ce a trimis un email și a fost acceptat la școala FC Barcelona. În 2020, tatăl său Lilian Saca anunța că jucătorul va semna un contract de trei ani cu Academia FC Barcelona. Atunci, Leo Saca avea 13 ani și locuia în Spania de 4 ani.

„Am primit contractul la mână, ca să-l studiem și să-l semnăm. Are 16 pagini. L-am citit cu atenție și săptămîna viitoare mergem la clubul catalan să semnăm înțelegerea. După vârsta de 16 ani suma de reziliere a contractului va fi de 1 milion 200 de mii de euro. După 18 ani, în cazul în care vom semna prelungirea înțelegerii, suma ar urma să fie una care pornește de la 6 milioane de euro”, declara tatăl jucătorului, pentru Federația Moldovenească de Fotbal. Atunci, Federația menționa că Leo va avea un salariu de 8 mii de euro pe an. Iar clubul va investi alte 150 de mii de euro anual în creșterea jucătorului nostru: transport, cazare, masă și echipament.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: