Un al doilea pacient a murit din cauza virusului apărut în China
Full Article 2 minutes read

Un al doilea pacient a murit din cauza virusului apărut în China

Misterioasa pneumonie virală apărută în China a făcut o doua victimă, informează Agerpres, astăzi, 17 ianuarie. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani, care a murit miercuri la Wuhan, unde maladia a fost detectată luna trecută pentru prima dată. 

Pacientul, care s-a îmbolnăvit pe 31 decembrie, s-a confruntat cinci zile mai târziu cu o agravare a stării sale de sănătate cu o miocardită severă, o funcţie renală anormală şi mai multe organe grav afectate, anunță sursa citată.

Potrivit ultimului bilanţ disponibil, cel puţin 41 de bolnavi au fost înregistraţi în China, dintre care cinci se află într-o stare gravă.

Ancheta autorităţilor sanitare chineze a permis să se stabilească faptul că mai mulţi pacienţi sunt vânzători într-o piaţă din Wuhan specializată în vânzarea angro de fructe de mare şi peşte. Municipalitatea a luat mai multe măsuri, dispunând în special închiderea pieţei în cauză, unde au loc operaţiuni de dezinfecţie şi sunt efectuate analize.

Menționăm că și în Japonia a fost înregistrat un caz de infecție cu noul tip de coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătății de la Tokyo, pacientul este un bărbat în vârstă de 30 de ani. Acesta s-a prezentat la medic cu febră ridicată după ce s-a întors luna aceasta de la Wuhan. Înainte de acest caz, virusul a fost depistat la o femeie care a ajuns în Thailanda din Wuhan. Aceasta fost pusă în carantină.

Amintim că miercuri, 15 ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății a comunicat că noul virus s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: