Virusul ucigaș din China a luat 9 vieți. SUA au confirmat primul caz de îmbolnăvire
Full Article 2 minutes read

Virusul ucigaș din China a luat 9 vieți. SUA au confirmat primul caz de îmbolnăvire

Bilanțul victimelor în urma coronavirusului care face ravagii în China a ajuns la 9 morți. Totodată, potrivit celor mai recente date, nu mai puțin de 440 de persoane sunt infectate, scrie Business Insider, astăzi, 22 ianuarie. 

Toate cele 9 morți au fost înregistrate în Hubei, provincia care include orașul Wuhan, anunță oficialii chinezi. Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire în SUA. este vorba despre un bărbat de 30 de ani.

Individul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, călătorise recent în regiune. Acesta a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle.

Amintim că virusul a fost depistat prima dată în decembrie 2019 în Wuhan, China. Oamenii de știință au stabilit că maladia poate fi contractată atât de la animale, cât și de la om la om.

Până acum, virusul a fost depistat în China, Japonia, Filipine, Australia, Thailanda, SUA, Coreea de Sud şi Taiwan.

Beijingul a anunţat marţi că a clasat epidemia în aceeaşi categorie cu SARS. Izolarea devine astfel obligatorie pentru persoanele la care boala a fost detectată. Măsuri de carantină pot fi decretate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: