Minori din Hîncești, condamnați la ani grei de închisoare. Au ucis cu deosebită cruzime un bărbat
Full Article 2 minutes read

Minori din Hîncești, condamnați la ani grei de închisoare. Au ucis cu deosebită cruzime un bărbat

Doi minori din raionul Hîncești au fost condamnați la 8 și, respectiv, 10 ani de închisoare. În decembrie 2023, aceștia au aplicat lovituri cu un cuțit unui consătean de-al lor, în vârstă de 64 de ani. Victima a decedat. Pentru a-și „tăinui urmele infracțiunii”, făptașii au incendiat casa bărbatului. Pe lângă închisoare, instanța a dispus încasarea de la inculpați a unui prejudiciu moral în mărime de 100 000 lei. Sentința este cu drept de atac. Precizările au fost făcute de Procuratura Generală a Republicii Moldova. 

Procuratura Generală a raportat că doi minori din raionul Hîncești au fost condamnați pentru comiterea infracțiunii de omor intenționat, comis cu deosebită cruzime.

În noaptea lui 5 decembrie 2023, minorii aflându-se la domiciliul victimei care s-a dovedit a fi un consătean al acestora în vârstă de 64 de ani, în urma unui conflict spontan apărut pe fondul consumului de alcool, i-au aplicat acestuia multiple lovituri cu un cuțit de bucătărie în regiunea spatelui, cutiei toracice și gâtului, în rezultatul cărora i-au cauzat, conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, vătămare corporală gravă periculoasă pentru viață”, au comunicat reprezentanții Procuraturii Generale.

Potrivit instituției victima a decedat, urmare a „hemoragiei externe şi interne, ca rezultat al multiplelor plăgi înţepat-tăiate oarbe ale toracelui, penetrante în cavităţile pleurale, cu lezarea tegumentelor, ţesuturilor moi, pleurilor, a plămânilor și pericardului”.

Se menționează că pentru a-și „tăinui urmele infracțiunii”, făptașii au incendiat casa victimei.

Procuratura Generală a declarat că, pe parcursul urmăririi penale, inculpații s-au aflat în stare de arest preventiv.

Iar la 5 martie 2024 de către Judecătoria Hîncești, sediul Central, aceștia au fost recunoscuți culpabili de comiterea infracțiunii incriminate și condamnați, la 8 și, respectiv, 10 ani de închisoare, cu executare în Centrul de detenție pentru minori și tineri de tip închis. La fel, instanța de judecată a admis integral și acţiunea civilă înaintată de partea civilă, dispunând încasarea în mod solidar de la inculpați a prejudiciului moral în mărime de 100 000 lei. Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău în modul și termenul prevăzute de lege”, au precizat reprezentanții Procuraturii Generale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: