Un conațional, care a ucis un bărbat în Ucraina și a fugit în Moldova, a fost condamnat la 14 de închisoare
Full Article 2 minutes read

Un conațional, care a ucis un bărbat în Ucraina și a fugit în Moldova, a fost condamnat la 14 de închisoare

Un moldovean a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor și trecere ilegală a frontierei de stat. Inculpatul a ucis un ucrainean pe teritoriul țării vecine, după care, pentru a evita răspunderea penală, a fugit în Republica Moldova.

Potrivit acuzării, crima a avut loc pe 12 iulie 2022, în jurul orei 22:45. Inculpatul aflându-se în gospodăria unui bărbat de 52 de ani, amplasată în regiunea ucraineană Cernăuți, în timpul consumului de băuturi alcoolice în comun, urmare a unui conflict verbal, i-a aplicat multiple lovituri, concentrat în regiunea capului, cu un obiect solid contondent.

Astfel, victimei i-au fost aplicate în total cel puțin 12 acțiuni traumatizante, care i-au cauzat decesul.

A doua zi, aproximativ la ora 05:30, în scopul nimicirii urmelor infracțiunii, inculpatul a îngropat cadavrul într-o groapă care a săpat-o în grădina gospodăriei victimei.

Ulterior, pe 16 iulie 2022, în jurul orei 04:00, pentru a evita răspunderea penală, prin eludarea și sustragerea de la controlul de frontieră, inculpatul a traversat ilegal hotarul Republicii Moldova, pe sensul de intrare în raza frontierei Roșsoșanî – Briceni.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Astfel, acesta a fost recunoscut vinovat pentru omor săvârșit cu deosebită cruzime și trecere ilegală a frontierei de stat, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Orhei, sediul Centru, pe 30 mai.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: