Un copil de 10 ani l-a învins pe numărul 1 mondial la șah: s-a întâmplat pe o platformă online VIDEO
Full Article 2 minutes read

Un copil de 10 ani l-a învins pe numărul 1 mondial la șah: s-a întâmplat pe o platformă online VIDEO

Un băiat din Argentina în vârstă de 10 ani l-a învins pe Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial la șah, scrie news.ro. S-a întâmplat pe o platformă online. Jucătorii au avut la dispoziţie doar un minut. Tânărul jucător a reuşit să-l învingă pe marele maestru norvegian în 48 de mutări. 

Faustino Oro, născut în 2013, a reuşit să-l învingă pe numărul 1 mondial la șah, Magnus Carlsen. Partida s-a jucat pe platforma internaţională Chess.com, în modul „Bullet” în care jucătorii au la dispoziţie doar un minut.

Tânărul jucător, care a mânuit piesele albe, a reuşit să-l învingă pe marele maestru norvegian în 48 de mutări, marcând o etapă istorică în lumea şahului, a menționat sursa. Pe lângă această realizare, Faustino a devenit cel mai tânăr jucător care a obţinut titlul de maestru FIDE şi deţine în prezent cea mai bună clasare în rândul jucătorilor cu vârsta sub 10 ani.

Potrivit sursei, deşi acest rezultat nu garantează încă faptul că băiatul va deveni cel mai bun în disciplina sa, precocitatea sa aminteşte de cea a lui Carlsen. La doar 13 ani, norvegianul a jucat împotriva marelui maestru internaţional Garry Kasparov, pe atunci cea mai importantă figură a şahului mondial.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: