Un jurnalist din Belarus, condamnat la închisoare pentru un articol care a fost afișat timp de 7 minute pe site
Full Article 2 minutes read

Un jurnalist din Belarus, condamnat la închisoare pentru un articol care a fost afișat timp de 7 minute pe site

Un jurnalist Komsomolskaia Pravda din Belarus a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru un articol care s-a aflat 7 minute pe site. Decizia a fost luată de o instanță de la Minsk. 

Ghenadii Mojeiko, jurnalist Komsomolskaia Pravda din Belarus, a fost acuzat de incitare la ură socială și insultarea unui oficial guvernamental, scrie Meduza.

Potrivit acuzării, jurnalistul „acționând pe bază de ostilitate politică și ideologică a comis o serie de infracțiuni între iunie 2020 și octombrie 2021”. În plus, el a fost acuzat că „a efectuat și postat pe internet declarații negative, obscene și inadmisibile” cu privire la Alexandr Lukașenko.

Mojeiko nu și-a recunoscut vina.

Jurnalistul a fost reținut în octombrie 2021 din cauza unui articol pe care l-a scris despre specialistul IT din Belarus Andrei Zeilțer, acuzat postum de uciderea ofițerului KGB din Belarus Dmitri Fedosiuk. Articolul includea un comentariu a fostei colegi de clasă a lui Zeilțer, care a spus că acesta a fost „pozitiv, sincer, a pledat pentru adevăr” și ea nu știe „ce s-a întâmplat cu el”.

Potrivit Komsomolskaia Pravda, articolul a fost șters de pe site la 7 minute după publicare. Cu toate acestea, autoritățile din Belarus au blocat site-ul Komsomolskaia Pravda. Din această cauză, publicația a anunțat că își sistează activitatea în Belarus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: