Un moldovean și un român au murit în Portugalia, în urma unui accident rutier. Încă 7 cetățeni ai Moldovei au fost răniți
Full Article 2 minutes read

Un moldovean și un român au murit în Portugalia, în urma unui accident rutier. Încă 7 cetățeni ai Moldovei au fost răniți

Un moldovean și un român au decedat într-un accident rutier, care s-a produs pe 18 decembrie, în Portugalia. Alți șapte cetățeni ai Republicii Moldova au fost răniți. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău a anuțaț pe 19 decembrie că va acorda sprijin pentru repartierea corpului neînsuflețit al cetățeanului moldovean.

Accidentul a avut loc ieri, în jurul orei 06:30, în regiunea Beja. Un microbuz care transporta lucrători agricoli s-a tamponat cu un alt vehicul.

Autoritățile locale au declarat pentru presa portugheză că, în urma coliziunii, au murit două persoane – un cetățean moldovean de 44 de ani și un cetățean român de 31 de ani. Totodată, au fost răniți șapte moldoveni, trei portughezi și doi români.

Cauza accidentului nu a fost încă făcută publică.

Între timp, MAEIE a confirmat astăzi, într-un comunicat, producerea accidentului rutier.

Ambasada Republicii Moldova la Lisabona s-a autosesizat și a solicitat informații de la sectorul de poliție din Beja referitor la circumstanțele producerii accidentului. Autoritățile locale, au informat misiunea noastră diplomatică că 7 cetățeni ai Republicii Moldova au fost răniți și se află acum în afara pericolului iar un cetățean moldovean a decedat. MAEIE precizează că ambasada țării noastre la Lisabona va oferi asistența consulară necesară pentru repatrierea corpului neînsuflețit la noi în țară”, se arată în comunicat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: