Un nou șef adjunct interimar al IGP. Cine i-a luat locul lui Gheorghe Cavcaliuc
Full Article 2 minutes read

Un nou șef adjunct interimar al IGP. Cine i-a luat locul lui Gheorghe Cavcaliuc

Inspectoratul General al Poliției (IGP) are un nou șef-adjunct interimar. Este vorba despre Sergiu Cociorvă, care a fost numit în funcție ieri, printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne. Informația a fost confirmată pentru NM astăzi, 24 decembrie, de către ofițerul de presă al instituției, Alina Zbancă. Funcția de șef-adjunct al IGP a fost deținută anterior de colonelul Gheorghe Cavcaliuc.

Portalul anticorupție.md scrie că Sergiu Cociorvă a fost, în aprilie 2009, şef-adjunct al Departamentului Servicii Operative, în grad de colonel. Acesta a figurat alături de alţi poliţişti, în anchetele inițiate după evenimentele din aprilie 2009.

În 2010, Cociorvă a fost promovat în funcția de comisar de poliție al municipiului Chișinău. Aceasta, în pofida faptului că peste 500 de persoane au semnat o petiţie împotriva promovării acestuia. La câteva luni de la numire, şi-a prezentat demisia, dar a fost repus în funcţie, la scurt timp.

La sfârșitul anului 2015, președintele de atunci, Nicolae Timofti, a refuzat să semneze un decret privind avansarea în gradul de general a lui Sergiu Cociorvă. Motivul invocat a fost că Serviciul de Informaţii şi Securitate ar fi prezentat șefului statului un raport cu informaţii compromiţătoare despre Sergiu Cociorvă. Ulterior, colonelul Cociorvă  s-a pensionat, retrăgându-se din structurile MAI.

Anterior, după demisia din luna iunie a șefului-adjunct IGP, Gheorghe Cavcaliuc, interimatul funcției a fost exercitat de către comisarul-șef Eugeniu Piterschi.

Portalul anticorupție.md mai scrie, citând surse proprii din cadrul MAI, că cel de-al doilea șef-adjunct al IGP ar putea fi numit colonelul Silviu Mușuc, fost subaltern al lui Sergiu Cociorvă. Mușuc a deținut funcția de șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție al municipiului Chișinău din 2010 până în iulie 2019.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: