Un post de televiziune, sancționat cu 56 000 lei. Ce încălcări au fost depistate
Full Article 2 minutes read

Un post de televiziune, sancționat cu 56 000 lei. Ce încălcări au fost depistate

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu 56 000 lei postul de televiziune „Bravo TV”. Aceasta după ce postul a fost monitorizat, urmare a sesizării membrului CA Eugeniu Rîbca.

Rezultatele monitorizării au atestat că, în perioada de raport 28 februarie – 6 martie 2022, serviciul media audiovizual „Bravo TV” a realizat 0% programe audiovizuale locale și, respectiv, 0% programe locale în limba română.

De asemenea, rezultatele monitorizării au atestat că filmele pentru copii nu au fost dublate sau sonorizate în limba română.

În procesul de monitorizare a fost atestat faptul că „Bravo TV” a utilizat un alt element de identificare decât cel indicat în dosarul funcțional al furnizorului de servicii media „BRAVO TV” SRL și aprobat de Consiliul Audiovizualului.

Consiliul Audiovizualului menționează că a solicitat postului de televiziune prezentarea înregistrărilor programelor audiovizuale  difuzate în perioada de 28 februarie – 6 martie 2022, care însă nu au fost puse la dispoziția CA.

Consiliul Audiovizualului a sancționat cu 56 000 lei postul de televiziune, după cum urmează:

  • 14.000 de lei pentru încălcarea repetată a prevederilor art. 4 alin. (d) din Codul serviciilor media audiovizuale – conținutul local;
  • 8 000 de lei pentru transmisiunea serviciului media audiovizual cu încălcarea prevederilor licenței de emisie – fără sigla aprobată de CA;
  • 5 000 de lei pentru refuzul de a pune la dispoziția Consiliului Audiovizualului înregistrările programelor audiovizuale solicitate;
  • 29 000 de lei pentru încălcarea repetată a prevederilor art. 19 alin. (4) din Codul serviciilor media audiovizuale – filmele pentru copii nu au fost dublate sau sonorizate în limba română.

Totodată, Consiliul Audiovizualului a acordat postului de televiziune un termen de o lună pentru remedierea încălcărilor.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: