Un român ar fi fost împușcat pe Muntele Athos de un preot, care intenționa să tragă într-o pisică
Full Article 3 minutes read

Un român ar fi fost împușcat pe Muntele Athos de un preot, care intenționa să tragă într-o pisică

Un român în vârstă de 51 de ani a ajuns pe patul de spital în Grecia, după ce ar fi fost împușcat de un preot, pe Muntele Athos. Preotul nu ar fi ținut cont de faptul că în apropiere era bărbatul, atunci când a scos o pușcă și a tras într-o pisică. Potrivit victimei, slujitorul bisericii l-ar fi determinat să declare poliției că totul a fost un accident la o vânătoare de mistreți.

Potrivit presei române, cazul este anchetat acum de autoritățile elene, iar familia bărbatului a cerut sprijinul Consulatului României în Salonic.

Bărbatul, muncitor necalificat, este din comuna Tudora, județul Botoșani, și lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român.

El a spus că, săptămâna trecută, o pisică l-a înfuriat pe preot, așa că acesta a scos o pușcă și a tras după animal. Nu a ținut cont de faptul că în apropiere era și muncitorul. Pisica a reușit să scape, însă victima a fost lovită de alice.

Ea a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit ‘poc’. Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”, a comunicat victima, scrie stirileprotv.ro.

Bărbatul a menționat că, înainte ca povestea să iasă la iveală, preotul l-ar fi determinat să declare polițiștilor că totul a fost un accident la o vânătoare de mistreți. Pe fir au intrat, însă, rudele victimei, care au cerut ajutor Consulatului român din Salonic.

L-au dus la spital, i-au luat buletinul, părintele a plecat înapoi, declarația a fost dată după cum a vrut părintele, sub presiune și, de atunci, nimeni nu se mai ocupă de el. Până nu am venit noi, aici, la spital, nu a fost informată nici ambasada, nici consulul”, a comunicat fratele victimei.

Bărbatul, ajuns pe patul de spital, a spus că a fost rănit grav la ambele picioare, iar acestea ar putea să-i fie amputate.

Presa română a menționat că după intervenția familiei, polițiștii i-au luat o nouă declarație, iar omul le-a spus întreg adevărul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: