Un sportiv din Ucraina, campion mondial și european la powerlifting, a murit în războiul lansat de Rusia
Full Article 1 minutes read

Un sportiv din Ucraina, campion mondial și european la powerlifting, a murit în războiul lansat de Rusia

În războiul din Ucraina a murit un campion mondial și european la powerlifting, scrie BBC News. Este vorba despre Aleksandr Belokoni, care în 2020 a obținut titlul de „Cel mai puternic om din Ucraina”. 

În războiul din Ucraina a murit campionul mondial și european la powerlifting Aleksandr Belokoni. Anunțul a fost făcut de președintele federației de lupte greco-romane din Ucraina Vadim Kisili. 

„Aleksandr a fost unul dintre cei mai puternici oameni ai Ucrainei. Încă în 2017, în centrul Odesei a stabilit un record al Ucrainei, deplasând un tractor-remorcă plin cu oameni”, a comunicat președintele federației.

Potrivit sursei, Aleksandr Belokoni a murit la vârsta de 32 de ani. În 2020, el a obținut titlul de „Cel mai puternic om din Ucraina”. Sportivul a fost mobilizat în martie 2023. 

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, genoflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: