Up Moldova a obținut premiul Mastercard pentru promovarea plaților fără numerar în Moldova

Up Moldova, leader pe piața cardurilor de masa din Republica Moldova a fost apreciat de către sistemul internaţional de plată Mastercard  cu premiul pentru promovarea plaților fără numerar de către sistemul internațional de plata Mastercard.

Premiul a fost înmânat în cadrul evenimentului „Mastercard Day”, care se desfăşoară anual în Moldova, fiind invitaţi în calitate de speakeri experţi internaţionali în business şi banking, reprezentanţii băncilor comerciale din ţară şi partenerii de dezvoltare.

Este de menţionat faptul ca recent Up Moldova în parteneriat cu Mastercard  a lansat  în premieră pe piața tichetelor de masă, propria soluție de plăți mobile – portofelul digital, care permite achitarea cumpărăturilor contactless. Acum, deținătorii cardurilor Mastercard, eliberate de Up Moldova, își pot achita cumpărăturile direct de pe telefonul mobil. Astfel, pentru a transforma telefonul mobil într-un dispozitiv de plată este suficientă o simplă apropiere de terminal. La achitarea cu telefonul mobil nu se percep comisioane suplimentare. Securitatea și siguranța tranzacției este garantată de standardele internaționale Mastercard.

Dumitru Cozmolici, director Up Moldova: „Astăzi, în Moldova sunt active peste 25 de mii de carduri de masă de la Up Moldova și Mastercard. Fiind în pas cu inovațiile, UP Moldova a elaborat soluția digitală, care este ușor de utilizat și utilă atât pentru clienți, cât și pentru parteneri. Prin aplicația Up Mobil Moldova am simplificat procesul de achitare a cumpărăturilor. Iar grație Mastercard, plățile, făcute prin intermediul portofelului electronic, sunt protejate la maxim.”

Cardurile de plată emise de grupul Up sunt utilizate de locuitorii mai multor țări europene, inclusiv, Grecia, Italia, Cehia, Polonia, Portugalia, Franța, Spania, România.

Mai multe detalii despre cum puteți face plăți direct de pe telefonul mobil, găsiți pe:

https://upmoldova.md/ro/up-mobil-pay

De asemenea Compania Up Moldova detine in portofoliu si serviciul UpFit.  UpFit iți permite accesul la peste 100 de săli și activități de sport din Republica Moldova, la prețul unui abonament lunar.Mai multe detalii gasesti aici: https://up-fit.md/companii.

Despre Mastercard

Mastercard este o companie globală de tehnologii în domeniul plăților. Misiunea noastră este implementarea inovațiilor pentru tranzacții sigure, simple și convenabile, dezvoltând o economie digitală incluzivă, de care să beneficieze toată lumea și pretutindeni. Prin utilizarea de date și rețele sigure, produsele și soluțiile noastre ajută consumatorii, instituțiile financiare, guvernele și întreprinderile să își realizeze potențialul cel mai mare. Cu o prezență în peste 210 țări și teritorii, tindem spre o lume durabilă care să deschidă oportunități de neprețuit pentru toată lumea.

Despre Grupul Up

Up conectează indivizi, companii și teritorii dezvoltând platforme de gestiune, de tranzacții și de relaționare, ce contribuie la creșterea calității vieții și a performanței.

Up concepe soluții integrate ca răspuns la nevoile diferiților săi parteneri, clienți și beneficiari. Facilitează accesul la alimentație, cultură, timp liber, educație, ajutor la domiciliu, ajutoare sociale, gestiunea cheltuielilor profesionale și animarea dispozitivelor de motivare și fidelizare.

Cu o istorie de peste 50 de ani, puternic prin cei 3 400 de colaboratori și o prezență în 28 țări, Grupul Up însoțește în viața de zi cu zi 24,5 milioane de persoane din întraga lume. Up este un grup independent a cărui societate-mamă este o societate cooperativă și participativă.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Telegram/Poliția Republicii Moldova

Un automobil s-a izbit într-un transformator electric la Drochia. Șoferul și pasagerul său au decedat

Un automobil Dacia, care se deplasa cu viteză excesivă, s-a tamponat într-un transformator electric din localitatea Drochia, pe 20 iulie. Șoferul și pasagerul care se aflau în interior au decedat. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Potrivit sursei citate, în jurul orei 18:00, poliția a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier în satul Drochia.

Preliminar, oamenii legii au stabilit că un bărbat de 37 de ani, conducând cu viteză excesivă o Dacia, la intrarea în localitate ar fi pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un transformator electric.

Telegram/Poliția Republicii Moldova
Telegram/Poliția Republicii Moldova

În urma impactului, pasagerul — un tânăr de 22 de ani — a decedat pe loc. Șoferul a fost transportat la spital, unde, din nefericire, a decedat la scurt timp.

Poliția investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului.

Moldova 1

Alegeri repetate la Boldurești. Câte voturi a obținut singurul candidat din cursa electorală

În urma votării repetate a turului II al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al comunei Boldurești, Sergiu Bulicanu, singurul candidat din cursa electorală, a obținut 610 voturi. Asta arată datele preliminare prezentate de Comisia Electorală (CEC).

Conform datelor preliminare, 610 alegători au votat pentru Serghei Bulicanu, candidat independent. În conformitate cu legislația electorală, candidatul la funcția de primar se va considera ales, dacă a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri”, a transmis CEC într-un comunicat.

Amintim că Comisia Electorală Centrală a declarat nule rezultatele turului II al alegerilor pentru funcția de primar de Boldurești din 1 iunie și a stabilit votarea repetată pe 20 iulie. Inițial, în cursa electorală urmau să concureze din nou Sergiu Bulicanu și Nicanor Ciochină, care este învinuit că a accidentat mortal un adolescent și a fugit de la fața locului.

Pe 18 iulie, însă, CEC l-a exclus pe Ciochină din alegeri, după ce a constatat că acesta a utilizat resurse administrative în scop electoral, fără a se suspenda din funcția de primar interimar în timpul campaniei. În buletinele de vot pentru scrutin, în dreptul candidatului a cărui înregistrare a fost anulată, a fost aplicată ștampila cu mențiunea „Retras”. 

Facebook/Petru Frunze

Un deputat PAS explică de ce nu se regăsește în lista pentru parlamentare: „Avem o misiune comună”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze a publicat pe 20 iulie, pe Facebook, un mesaj cu privire la absența sa de pe lista candidaților PAS pentru alegerile parlamentare din toamnă. Politicianul a declarat că decizia ca el să nu fie printre concurenții formațiunii a fost luată în baza propunerii sale, însă nu a precizat motivul din spatele acesteia. Totodată, Frunze a spus că îi susține pe „toți” candidații PAS la scrutin.

Petru Frunze a menționat că, de la fondarea Partidului Acțiune și Solidaritate, a avut un rol activ în cadrul partidului, ocupând mai multe funcții. Acesta a subliniat că a fost primar și deputat, timp de două mandate, din partea PAS.

Sunt mândru de ce am realizat. (…) După două mandate de primar și două de deputat, am simțit că este timpul pentru o nouă etapă. Decizia de a nu candida pentru un nou mandat a fost luată în baza propunerii mele, decizie pe care o respect. Cred că este o alegere bună, la fel ca toate cele pe care le-am luat în cariera mea politică”, a declarat el.

Acesta a spus că își va duce până la capăt actualul mandat de deputat și va continua să activeze în continuare în calitate de președinte al Organizației Teritoriale PAS Ialoveni și membru al Biroului Politic Național al formațiunii.

Politicianul a declarat că îi susține pe „toți” candidații partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă și le dorește succes.

Dragi prieteni, avem o misiune comună, să câștigăm aceste alegeri pentru ca Moldova să devină, în 2028, membră a Uniunii Europene. Împreună reușim!”, a declarat Petru Frunze.

Amintim că, pe 20 iulie, Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate a aprobat lista candidaților pentru alegerile parlamentare. Primul pe listă este liderul PAS, Igor Grosu, care este urmat de prim-ministrul Dorin Recean. Printre concurenții formațiunii se mai numără actuali miniștri și deputați, personalități din domeniul culturii și educației, ex-membri ai Platformei DA și alții. Pe lângă Petru Frunze, pe lista pentru scrutinul din toamnă lipsesc și alți deputați PAS din ultima legislatură, printre care Iulia Dascălu, Vasile Șoimaru și Oazu Nantoi.

În cursul aceleiași zile, Iulia Dascălu a publicat un videoclip în care s-a arătat nemulțumită de faptul că nu se regăsește pe lista formațiunii pentru alegerile parlamentare din această toamnă. Politiciana, care a participat la reuniunea Consiliului Politic Național PAS, a declarat că colegii săi de partid nici măcar nu i-au mulțumit pentru activitatea sa din ultima legislatură și că s-a simțit ca „un ciorap care s-a rupt și a fost aruncat la tomberon”.

Tot pe 20 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate a depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrarea în campania electorală.

***

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 28 septembrie.

Parlamentul Republicii Moldova

Stamate va candida independent la parlamentare și își va crea propriul partid: „Am ales un drum fără compromisuri” VIDEO

Deputata neafiliată Olesea Stamate a anunțat că va concura la alegerile parlamentare din această toamnă, în calitate de candidat independent. Totodată, politiciana a comunicat că urmează să înceapă lucrul pentru constituirea unei noi formațiuni politice pro-europene. Precizările au fost făcute într-un mesaj video publicat pe 20 iulie.

Acum 4 ani, am crezut, cum ați crezut și voi, că schimbarea e posibilă. Am muncit cu toată seriozitatea pentru asta. Dar prea des am văzut cum valorile sunt folosite doar ca vitrină. Cum se vorbește despre Europa, dar se practică dublul standard. Cum se promite dreptate, și se servește interesul de partid.

Ultimele luni am fost invitată să candidez pe listele altor partide, chiar să preiau conducerea unor formațiuni. Le mulțumesc tuturor pentru încredere. Dar am decis să merg pe drumul cel mai greu – dar cel pe care îl simt corect: să candidez ca independentă la alegerile parlamentare din 28 septembrie. Am ales un drum fără compromisuri. Cu fruntea sus. Și cu credința că încă mai contează să fii om”, a declarat Olesea Stamate.

Aceasta a menționat că grupul de inițiativă a fost creat și în curând va depune actele pentru a începe colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii sale.

Totodată, vom lucra la construcția unei noi formațiuni politice – una care pune oamenii, credința și bunul-simț înapoi în centrul deciziilor. Care să unească, nu să dezbine. Care să promoveze cu adevărat integrarea europeană, dar și valorile morale și creștine care stau la temelia unei societăți drepte. Nu e un drum ușor. Dar e unul necesar. Pentru că oamenii din această țară merită mai mult. Merită o politică morală, cinstită, cu respect față de cetățean”, a adăugat ea.

Amintim că Olesea Stamate a fost aleasă deputat în urma alegerilor parlamentare anticipate din 2021, pe lista Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS).

Pe 4 aprilie 2025, aceasta a fost exclusă din PAS. În aceeași zi, formațiunea i-a cerut să-și depună mandatul de deputat.

Decizia PAS a fost luată în contextul scandalului privind eliberarea mai multor condamnați pe viață, acuzați de crime grave. Formațiunea de guvernământ susține că, pe vremea când era președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, Stamate ar fi promovat amendamente la Legea amnistiei și Codul penal, care au permis eliberarea acestora. Deputata neagă acuzațiile și spune că amendamentele au fost adoptate printr-o procedură legală, iar problema constă mai degrabă în aplicarea legii de către Administrația Națională a Penitenciarelor și instanțelor judecătorești decât în conținutul modificărilor respective. Ea propus crearea unei comisii parlamentare de anchetă, însă inițiativa a fost respinsă de majoritatea PAS.

Pe 16 aprilie, Stamate și-a anunțat retragerea din fracțiunea PAS. Ea a anunțat atunci că își va continua activitatea ca deputat, doar că neafiliat. Ulterior, parlamentara a declarat public că a contestat în instanță decizia PAS de a o exclude din partid.

***

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 28 septembrie.

screenshot

Năstase anunță că va candida la parlamentare: „Pentru toți cei care sunteți nevoiți să votați, nu să alegeți” (VIDEO)

Andrei Năstase, fost ministru de Interne și ex-lider al Platformei DA, a anunțat pe 20 iulie că va concura la alegerile parlamentare din această toamnă, în calitate de candidat independent. El a declarat pentru cetățenii care sunt „nevoiți să voteze, nu să aleagă”.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrei Năstase, alături de mai mulți susținători, a comunicat că va candida la alegerile parlamentare.

Am decis să candidez independent pentru toți cei care nu sunt înregimentați partinic, pentru toți cei mințiți cu sloganuri frumoase și, apoi, umiliți prin legi strâmbe. Pentru sutele de mii de protestatari și semnatari a proiectelor mele de scoatere a țării din captivitate, de schimbare a vieții noastre în bine pe aceste meleaguri. Candideze pentru toți cei care, ca și mine, nu aveți pe cine alege, sunteți dezamăgiți de guvernare și partidele politice și sunteți astfel nevoiți să votați, nu să alegeți”, a spus el.

Cine este Andrei Năstase?

Andrei Năstase și-a început activitatea publică în calitate de fondator și lider al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, preluând ștafeta mișcării protestatare din 2015, scrie alegeri.md. A participat la alegerile din 2016 pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forțelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câștigat în 2018 alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. După invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, a devenit unul dintre liderii Mișcării de Rezistență ACUM.

Năstase a fost și ministru al Afacerilor Interne, mai târziu – și consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

În decembrie 2022, Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC, după ce consilierii municipali au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Atunci consilierul municipal Andrei Năstase a declarat că reprezentanții Platformei au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. Totodată, Năstase a spus că reprezentanții Platformei DA din CMC și-au înaintat demisia din partid, dar nu își vor depune mandatele de consilieri.

În 2024, Năstase a candidat la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent, acumulând doar 0,64% din voturi.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: