Uzina Renault din Moscova și-a reluat activitatea
Full Article 1 minutes read

Uzina Renault din Moscova și-a reluat activitatea

Producătorul francez Renault a reluat activitatea uzinei din Moscova, în pofida faptului că alte companii de top și-au închis afacerile în Rusia, din cauza invaziei Ucrainei, scrie Reuters, cu trimitere la declarația purtătorului de cuvânt al companiei.

Compania Renault și-a reluat activitatea din Moscova, după ce, la începutul lunii, a suspendat-o, făcând trimitere la probleme de natură logistică, din cauza războiului pornit în Ucraina de către Federația Rusă.

The Guardian scrie că decizia conducerii Renault a fost luată după consultări cu guvernul francez, care este și principalul acționar al companiei. Din 2016, Renault deține și pachetul majoritar de acțiuni al producătorului „AvtoVAZ”, cel mai mare producător de automobile din Rusia.

Compania efectuează mai multe operațiuni financiare în Rusia decât alți producători europeni și oferă 40 000 de locuri de muncă.

Printre producătorii de mașini care și-au suspendat exporturile în Rusia se numără Audi, Jaguar Land Rover, Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Citroen și General Motors.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: