Vacanță prelungită cu două zile pentru elevii din capitală. Grădinițele și instituțiile publice vor fi închise
Full Article 2 minutes read

Vacanță prelungită cu două zile pentru elevii din capitală. Grădinițele și instituțiile publice vor fi închise

Vacanța elevilor din municipiul Chișinău va fi prelungită cu două zile. În loc să revină din vacanța de iarnă pe 9 ianuarie, aceștia vor reveni pe 11 ianuarie. Decizia a fost luată de Comisia Situații Excepționale Chișinău, prezidată de primarul Ion Ceban. La fel, nu vor lucra nici grădinițele și își sistează activitatea instituțiilor publice, cu excepția celor implicate în deszăpezire și înlăturarea gheții, celor din sănătate și aflate în serviciul persoanelor care se află în situații de risc, iar de la ora 16:00 va fi sistată circulația transportului public din Chișinău.

Decizia Comisiei Situații Excepționale Chișinău

 1. Se sistează activitatea instituțiilor educaționale, școli și grădinițe, din Chișinău pe parcursul a două zile, până joi, 11 ianuarie; 

 2. Se sistează și activitatea instituțiilor publice, cu excepția celor implicate în deszăpezire și înlăturarea ghețușului, celor din sănătate și aflate în serviciul persoanelor care se află în situații de risc;

 3. Din cauza că pe unele străzi se intervine a treia oară, s-a luat decizia ca până la ora 16:00 să fie sistat transportul public, cu excepția celor cu scop tehnic de intervenție.

Amintim că, anterior, și autoritățile din Bălți au decis prelungirea cu două zile a vacanței elevilor.

***

În Republica Moldova rămâne în vigoare Codul Portocaliu de ninsoare și vânt puternic.

Autoritățile îndemnă oamenii să țină cont de condițiile meteo nefavorabile și să nu pornească la drum. Potrivit prognozelor pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat se va semnala vijelie, se așteaptă intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, comparativ cu vremea din ultima perioadă.

Pe drumurile publice se vor forma troiene și ghețuș, iar pe vegetație și pe firele electrice se va depune lapoviță. În aceste condiții, deplasarea pe trasee ar putea fi dificilă, iar unele zone ar putea fi înzăpezite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: