Popșoi a făcut apel la partenerii externi să se implice în investigarea circumstanțelor omorului lui Horjan
Full Article 2 minutes read

Popșoi a făcut apel la partenerii externi să se implice în investigarea circumstanțelor omorului lui Horjan

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a avut, pe 3 august, o întrevedere cu Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, aflat într-o vizită în Republica Moldova. La discuții a participat și Ambasadoarea Kelly Keiderling, șefa Misiunii OSCE în Moldova.

Oficialii au avut un schimb de opinii despre evoluțiile înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și necesitatea continuării dialogului cu partenerii internaționali implicați în proces pentru a menține situația calmă și a preveni eventualele escaladări.

„Suntem deschiși pentru dialog și pledăm în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului”, a spus Vicepreședintele Parlamentului.

Discuțiile au vizat și subiectul referitor la respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, în special cazul de omor al cetățeanului Republicii Moldova Oleg Horjan. Vicepreședintele Parlamentului a menționat că au fost organizate audieri parlamentare la acest subiect, autoritățile responsabile prezentând informațiile relevante pe care le dețin. În context, Mihail Popșoi a făcut apel la partenerii externi să se implice în investigarea tuturor circumstanțelor omorului.

În cadrul întrevederii au fost abordate și aspecte referitoare la agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și beneficiile economice ale integrării europene pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru.

„Vom continua să lucrăm pentru  integrarea economică și socială a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și să promovăm intensificarea contactelor între ei, inclusiv prin intermediul diferitor proiecte”, a menționat Vicepreședintele Parlamentului.

La rândul său, reprezentantul special al OSCE a reiterat suportul Organizației pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: