Viceprim-ministrul pentru Reintegrare s-a întâlnit cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană. Despre ce au discutat cei doi oficiali
Full Article 2 minutes read

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare s-a întâlnit cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană. Despre ce au discutat cei doi oficiali

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea s-a întâlnit astăzi, 22 ianuarie, cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting, se anunță într-un comunicat al guvernului. 

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat mai multe subiecte, printre care și cel al drepturilor omului. „S-a pus accent pe mesajul de a avea o contribuție cât de mult posibil activă, inclusiv în soluționarea cazurilor de rezonanță cum ar fi cele ale cetățenilor Republicii Moldova Alexandr Rjavitin și Oleg Horjan, care de altfel nu sunt unicele și poartă un caracter sistemic”, se anunță în comunicat.

De asemenea, Flenchea a adus la cunoștință faptul că guvernul a aprobat prioritățile pentru anul 2020 pe segmentul de reglementare transnistreană. Este vorba despre:

– libertatea de circulație în Zona de Securitate

– situația cu sediile școlilor din stânga Nistrului

– armonizarea procedurilor, tarifelor vamale și a celor fiscale

– sprijinirea comerțului între părți și promovarea exporturilor

– extinderea serviciilor publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană și apărarea drepturilor omului

– controlul comun al frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean, dar și unele proiecte de infrastructură precum reabilitarea drumului Chișinău – Odesa, inclusiv podul Gura Bâcului – Bâcioc.

Amintim că în perioada 21-23 ianuarie, reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting se află într-o vizită în Republica Moldova. Oficilaul va avea discuții cu oficiali moldoveni de rang înalt și cu conducerea politică de la Tiraspol.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: