Viceprimarul capitalei Ilie Ceban a fost audiat de ofițerii anticorupție. Precizările CNA și reacția primarului
Full Article 2 minutes read

Viceprimarul capitalei Ilie Ceban a fost audiat de ofițerii anticorupție. Precizările CNA și reacția primarului

Viceprimarul Chișinăului Ilie Ceban a fost audiat pe 18 martie de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Audierile au avut loc în cadrul unei proceduri contravenționale pe marginea corelării bugetului municipiului Chișinău. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoare de cuvânt a CNA Angela Starinschi. 

Confirmăm citarea pentru audieri a viceprimarului capitalei în cadrul unei proceduri contravenționale pe marginea corelării bugetului municipal. Persoana s-a prezentat la CNA, dar a uzat de dreptul său de a nu da declarații”, a declarat Angele Starinschi pentru NM.

La început ședinței primăriei, primarul Ion Ceban a acuzat guvernarea că ar fi în spatele audierilor.

Ilie Ceban nu a fost la ședința Primăriei, pentru că a fost chemat să dea explicații pe tot felul de chestiuni inventate de deputați și consilieri PAS. Mulți colegi de-ai noștri, în loc să se axeze pe activitățile primăriei, sunt tot mai des somați la structurile de drept în urma unor prostii inventate de cei de la PAS. Toate organele de drept sunt capturate în această țară și sunt utilizate ca bâtă politică pentru a face haos și a încerca de a intimida funcționarii într-o anumită formă”, a menționat edilul.

PAS nu a comentat, deocamdată, acuzațiile.

***

Precizăm că, pe 7 martie, fracțiunea PA din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a anunțat că va depune un denunț la CNA și Procuratura Generală, în care va solicita „investigarea legalității contractării creditelor în valoare de 735 milioane de lei, luate de către Ion Ceban în perioada 2021-2023”. Potrivit fracțiunii, edilul ar fi contractat ilegal 5 credite. Într-o reacție pentru NewsMaker, consiliera primarului de Chișinău, Natalia Ixari, a numit atunci declarațiile PAS „politice” și a adăugat că scopul fracțiunii „este să paralizeze activitatea primăriei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: