„Victorie meritată”. Curtea de Apel a decis: Anatolie Donțu rămâne primar de Căușeni
Full Article 2 minutes read

„Victorie meritată”. Curtea de Apel a decis: Anatolie Donțu rămâne primar de Căușeni

Anatolie Donțu își păstrează mandatul de primar de Chișinău. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău, anunță liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA). Dinu Plângău a salutat decizia instanței și a felicitat locuitorii orașului Căușeni și pe primarul ales cu o „victorie meritate”.

„Victorie la Curtea de Apel pentru Căușeni. Aceste alegeri au demonstrat că nu e suficient ca oamenii să te voteze la alegeri, mai e nevoie să te bați pentru mandatul oferit de cetățeni și în instanța de judecată. Felicit locuitorii orașului Căușeni și pe primarul acestora, Anatol Donțu, cu victoria meritată!”, a scris liderul Platformei DA, Dinu Plângău, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Anatolie Donțu a fost ales în funcția de primar al orașului Căușeni în cadrul primului tur al alegerilor locale generale, care a avut loc pe 5 noiembrie, curent. Acesta a câștigat alegerile cu 76,30% din sufragii, pe listele Platformei Demnitate și Adevăr.

Pe 19 noiembrie, în timp ce în țară de desfășura al doilea tur de scrutin, Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni a invalidat mandatul lui Donțu. Motivul este interdicția lui Donțu de a ocupa o funcție electivă, din cauza unui conflict de interes depistat de Autoritatea Național de Integritate. Detalii – AICI.

Pe 29 noiembrie, Judecătoria Căușeni, sediul Central, a obligat Consiliul electoral local să valideze mandatul primarului ales al orașului. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: