VIDEO 30 de polițiști de frontieră care au învins noul coronavirus au donat plasmă pentru pacienții infectați
Full Article 1 minutes read

VIDEO 30 de polițiști de frontieră care au învins noul coronavirus au donat plasmă pentru pacienții infectați

30 de polițiști de frontieră, care s-au tratat de infecția de tip Covid-19, au donat plasmă sanguină pentru pacienții aflați în stare critică, se arată într-un comunicat publicat luni, 25 mai, de Poliția de Frontieră. Printre aceștia a fost și șeful instituției, Corneliu Groza.

Polițiștii de frontieră au donat plasmă sanguivă în cadrul unui cort al Centrului Național pentru Transfuzie a Sângelui, amplasat pe teritoriul sediului central al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

„Deși ne confruntăm cu o situație fără precedent în Republica Moldova, fiind antrenați în combaterea coronavirusului de tip nou, totuși ne-a reușit să ne solidarizăm cu cei ce au nevoie strigentă de plasmă. Adresez scuze și curaj efectivului care a fost contaminat” a menționat Corneliu Groza.

Amintim că, pe 10 aprilie, președintele Igor Dodon a confirmat că șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Acesta a reapărut în spațiul public pe 7 mai, în cadrul unei întrevederi cu un oficial român.

Acțiunea s-a defășurat cu ocazia Zilei Polițistului de Frontieră European, marcată anual pe 25 mai.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: