VIDEO Cel puțin 10 morți după atacul din Harkov. Zelenski cere pedepsirea „teroriștilor în instanțele internaționale”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cel puțin 10 morți după atacul din Harkov. Zelenski cere pedepsirea „teroriștilor în instanțele internaționale”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a calificat drept „teroare fățișă” lovitura aplicată de armata rusă asupra pieței „Libertății” din Harkov, în dimineața de 1 martie. Liderul de la Kiev a publicat o nouă adresare video. Potrivit Serviciului ucrainean pentru situații de urgență, în urma unui atac cu rachetă din centrul orașului Harkov au murit cel puțin 10 oameni, iar 20 sunt răniți.

„Pe piață nu era niciun obiectiv militar, la fel cum nu erau nici în cartierele civile din Harkov, asupra cărora se trage din artilerie reactivă. O rachetă asupra pieței centrale este o teroare fățișă, deschisă”, a declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei a îndemnat toate țările să recunoască faptul că Rusia „realizează acte de terorism”.

„Cerem tragerea la răspundere a teroriștilor în instanțele internaționale”, a declarat Zelenski.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat deocamdată informația privind atacul din Harkov. Anterior, instituția spunea că trupele rusești atacă doar „infrastructura militară”, iar „populația civilă nu este în pericol”.

În dimineața de 1 martie, militarii ruși au atacat piața Libertății din Harkov, unde este amplasată administrația locală.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A șasea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: