(VIDEO) Cum vom reîntregi Moldova, dacă Ucraina va învinge Rusia? Nosatîi: „Planul este unul optimist”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Cum vom reîntregi Moldova, dacă Ucraina va învinge Rusia? Nosatîi: „Planul este unul optimist”

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, susține că Transnistria va fi reintegrată pe cale pașnică, dacă Ucraina va învinge Rusia. Totodată, ministrul susține că un asemenea plan se discută „de la începutul anilor 2000”, scenariul principal fiind demilitarizarea teritoriului. Declarațiile au fost făcute, pe 9 martie, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„Noi, militarii, când facem o planificare, luăm întotdeauna scenariul cel mai complicat. Acesta este unul optimist. Republica Moldova are dezideratul de reintegrare a țării pe durata multor ani și aceasta se presupune a fi făcută pe cale pașnică, în baza dialogului multilateral, cu luarea în considerație a tuturor necesităților cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, fiindcă toți sunt cetățenii noștri. Există strategia de reintegrare a statului. Despre așa planuri de reintegrare noi vorbim de la începutul anilor 2000. Am participat la elaborarea acestor planuri și spun din cunoștințele personale că un scenariu principal care ar urma să fie este demilitarizarea acestui teritoriu. Despre forțele Rusiei e clar că nu se discută, sunt forțe staționate ilegal pe teritoriul RM și trebuie să fie evacuate în cel mai scurt timp, necondiționat”, a declarat ministrul Apărării.

De asemenea, Nosatîi spune că trebuie evacuat depozitul de armament de la Cobasna, însă în baza unei analize.

„Ceea ce se poate de evacuat trebuie evacuat, iar ceea ce prezintă pericol pentru evacuare trebuie să fie nimicit în modul stabilit, cu asigurarea securității pentru mediu și cetățeni”, a adăugat ministrul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: