VIDEO „Demisia de onoare până nimeni nu mai moare”. Susținătorii unui partid au organizat un flashmob la Ministerul de Interne
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Demisia de onoare până nimeni nu mai moare”. Susținătorii unui partid au organizat un flashmob la Ministerul de Interne

Simpatizanții și membrii Partidului Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) au organizat un flash-mob în scuarul Ministerului de Interne de la Chișinău. Mulțimea a cerut demisia ministre de Interne, Ana Revenco, dar și a șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, după tragedia de acum două săptămâni, de la Aeroportul Chișinău, soldată cu trei decese.

Echipați cu pancarte, mulțimea a scandat „Demisia!”, în fața Ministerului de Interne. Flashmob-ul a fost organizat în dimineața zilei de azi, când se împlinesc 2 săptămâni de la atacul armat de la Aeroport. Simpatizanții, dar și membrii CUB susțin că au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva inacțiunilor autorităților.

„Au trecu 2 săptămâni în care nu am văzut nicio demisie. Este o chestiune de bun simț, pentru că atunci când sistemul devine disfuncțional, trebuie să îți asumi consecințele. (…) Cerem demisia celor doi oficiali – Rosian Vasiloi și Ana Revenco, pentru că dacă nu vor da curs acestor cereri, lucrurile proaste se vor acumula și degrada în continuare. (…) Toate greșelile se plătesc în politică. Solicităm asumarea acestei demisii azi, fără nicio întârziere”, a declarat președintele CUB, Igor Munteanu.

„Nu am venit aici de viată bună sau pentru că ne pare nouă bine. Suntem la 2 săptămâni de când a avut loc atacul. De o săptămână așteptăm raportul promis de Recean, dar am văzut doar raportul de guvernare. Suntem martorii unei tentative de a mozoli oamenii la ochi și a-i lua cu alte lucruri neimportante”, susține un protestatar.

„Este o crimă atunci când nu ei decizii la timp, în cazuri când se întâmplă așa situații?”, a declarat un alt manifestant.

Amintim că un cetățean al Tadjikistanului, cercetat penal pentru răpire în țara de baștină, a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie, după ce i-a fost refuzată intrarea în Moldova. La scurt timp, agresorul, pe nume Rustam Așurov, a fost capturat de brigada de poliție cu destinație specială Fulger, acesta fiind grav rănit. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul din securitatea aeroportuară, Igor Ciofu, au fost omorâți. Grav rănit în urma schimbului de focuri de la Aeroport, atacatorul acuzat de dublu omor, Rustam Așurov, s-a stins pe patul de spital pe 3 iulie.

Anterior, demisia lui Vasiloi și Revenco a fot cerută și de Partidul Social Democrat European. Formațiunea consideră că în sistemul de securitate există breșe. Deocamdată, cei doi oficiali nu au comentat solicitările de demisie. Totuși, premierul Dorin Recean a declarat că o decizie ar urma să fie luată abia după ce instituțiile statului responsabile își vor prezenta rapoartele, iar Procuratura Generală va încheia investigația.

De altfel, premierul a convocat instituțiile statului în ședință pentru astăzi, la ora 15:00. La ora 11:00, premierul urmează să susțină și o conferință de presă, pe care o veți putea urmări în direct pe NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: