VIDEO Doi bărbați ar fi șantajat un locuitor al raionului Strășeni pentru a primi 83 mii de dolari
Full Article 2 minutes read

VIDEO Doi bărbați ar fi șantajat un locuitor al raionului Strășeni pentru a primi 83 mii de dolari

Poliția a reținut doi bărbați din Ștefan Vodă. Aceștia sunt învinuiți de estorcarea prin șantaj a 83 mii de dolari de la un cetățean din Strășeni. Învinuiții ar fi închiriat un automobil cu care s-au deplasat la domiciliul părinților victimei în Strășeni, prin care i-au transmis acestuia mesaje de intimidare. Cei doi bărbați, acuzați de șantaj, au fost anterior judecați pentru diverse infracțiuni.

Potrivit declarațiilor acestora, pentru aceste fapte, cei doi bărbați ar fi primit suma de 5000 de dolari de la un bărbat din SUA, originar din Moldova. Scopul urmărit era obținerea sumei de bani pretinse, în baza unei datorii inventate, în dolari americani, care în valută națională constituie peste 1,4 milioane lei.

Astfel, aceștia ar fi închiriat un automobil cu care s-au deplasat la domiciliul părinților victimei în Strășeni, prin care i-au transmis acestuia mesaje de intimidare. În același scop, cei doi au creat o pagină cu date false pe rețelele de socializare și-i trimiteau victimei mesaje de amenințare.

Ca urmare a acumulării probatoriului, la 31 ianuarie 2022, oamenii legii au inițiat acțiuni de reținere și percheziții la domiciliile celor doi, de unde au ridicat banii transferați pentru acțiunile de șantaj, suporturi informative și alte mijloace probatorii.

Cei doi au vârste cuprinse între 30 și 35 de ani și au fost anterior judecați pentru diverse infracțiuni. Ulterior reținerii lor, procurorul PCCOCS le-a formulat învinuirea, iar instanța de judecată examinează demersurile de plasare a acestora în arest preventiv, pentru 30 de zile. În acest stadiu al investigațiilor, învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției.

Actualmente, se întreprind și alte acțiuni de investigații precum și de urmărire penală în privința tuturor bănuiților implicați în acest caz.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: