VIDEO FSB-ul a reținut 14 „teroriști” care lansau alerte false cu bombă. Unele vizau clădiri din Tiraspol
Full Article 1 minutes read

VIDEO FSB-ul a reținut 14 „teroriști” care lansau alerte false cu bombă. Unele vizau clădiri din Tiraspol

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunțat despre reținerea, în diferite regiuni ale țării, a 14 persoane implicate în alertele false cu bombă, informează Meduza.io. Potrivit presei din Transnistria, sunt aceiași suspecți care au anunțat despre prezența unor obiecte explozive în unele instituții publice de la Tiraspol.

Autoritățile ruse susțin că cei 14 reținuți își coordonau activitatea într-un grup pe Telegram. Liderul grupării ar fi un cetățean ucrainean pe nume Anton Osipciuc (nu se precizează dacă și acesta a fost reținut).

Bănuiții sunt acuzați de alerte false despre acte de terorism, săvârșite cu scopul destabilizării activității organelor de stat. În Rusia, pedeapsa pentru astfel de acțiuni constituie până la 8 ani de închisoare.

Alertele vizau locații din școli, magazine, centre comerciale, instituții de stat din orașe mare din Rusia. Unele dintre ele au vizat și locații din stînga Nistrului. Apelurile au fost făcute în decursul mai multor ani. În urma acestora, clădirile erau evacuate. Niciuna dintre informații privind minarea clădirilor nu s-a adeverit.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Avem cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: