Sandu, prima reacție după ce Rusia a organizat alegeri în Transnistria, fără acordul Chișinăului: „Denotă lipsă de respect”
Full Article 2 minutes read

Sandu, prima reacție după ce Rusia a organizat alegeri în Transnistria, fără acordul Chișinăului: „Denotă lipsă de respect”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o primă reacție, după ce Federația Rusă a organizat alegeri prezidențiale în stânga Nistrului, în ciuda interdicției impuse de autoritățile constituționale de la Chișinău. Șefa statului acuză Moscova de sfidare. „Denotă lipsă de respect”, a declarat președinta în cadrul unei conferințe de presă, pe 18 martie.  

„Reprezintă o nouă acțiune care sfidează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova din partea Federației Ruse. O nouă acțiune care denotă lipsă de respect față de Moldova și cetățenii ei”, a declarat șefa statului.

Șefa statului anunță că Guvernul va anunța, „în termini utili”, acțiunea de răspuns față de acțiunile Rusiei.

Referitor la incidentele de la Ambasada Federației Ruse, dar și din Tiraspol, în ziua alegerilor organizate de Rusia, Sandu a declarat: „Ambele acțiuni seamănă a acțiuni de provocare, care să alimente frica și să creeze o situație tensionată”.

Amintim că Federația Rusă a organizat alegerile în regiunea transnistreană pe 17 martie, fără acordul Chișinăului. Autoritățile constituționale din Moldova, SUA, România și Marea Britanie au criticat Rusia, acuzând-o că încalcă, astfel, integritatea teritorială și suveranitatea țării noastre. În cadrul scrutinului, potrivit presei locale, au participat peste 46 de mii de oameni. Aproape 45 de mii din ei, adică 97%, au votat pentru Vladimir Putin. Rezultatele alegerilor din 17 martie indică cea mai mică prezență la vot la prezidențiale organizate de Rusia în stânga Nistrului, din ultimii 18 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: