VIDEO I s-a promis că va lucra chelneriță la Atena, ajunsă în Grecia – pusă să presteze servicii sexuale. Învinuitul, extrădat din Olanda
Full Article 2 minutes read

VIDEO I s-a promis că va lucra chelneriță la Atena, ajunsă în Grecia – pusă să presteze servicii sexuale. Învinuitul, extrădat din Olanda

I s-a promis că va lucra chelneriță la Atena, sosită în Grecia a fost pusă în fața faptului că ar fi urmat să presteze servicii sexuale. Cazul a fost făcut public de polițiștii din Republica Moldova pe 28 noiembrie. Potrivit oamenilor legii, situația în care s-a pomenit tânăra a avut loc în 2012, când aceasta avea 18 ani. Învinuit în acest caz este un bărbat din România, care a fost extrădat din Olanda.

Polițiștii au anunțat pe 28 noiembrie că un cetățean al României a fost extrădat din Olanda după ce ar fi traficat în scop sexual o tânără din Nisporeni – în Grecia, în 2012.

Acesta a fost anunțat în căutare în 2017 de Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI, la solicitarea PCCOCS, atunci când procuratura specializată a preluat în gestiune dosarul. Extrădarea a avut loc prin intermediul Direcției cooperare polițienească internațională a IGP, pentru ca ulterior să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile”, au menționat polițiștii.

 

Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 34 de ani a recrutat-o pe tânără atunci când aceasta avea vârsta de 18 ani.

Așa cum nici victima, nici soțul acesteia nu aveau venituri suficiente care să-și ofere un trai decent, învinuitul îi promisese că urma să lucreze în calitate de chelneriță, în Atena, cu un salariu atractiv. Totuși, sosită în Grecia, tinerei i-au fost confiscate actele și a fost pusă în fața faptului că ar fi urmat să presteze servicii sexuale. Așa cum soțul bănuia că învinuitul pe care-l cunoștea ar putea să nu-și îndeplinească promisiunea, atunci când nu a mai putut interacționa cu ea, l-a contactat și a insistat ca aceasta să revină acasă”, au adăugat polițiștii.

Se menționează că la șapte zile de la sosirea ei în țara străină, învinuitul i-a cumpărat bilet spre Moldova, totuși soțul tinerei l-a denunțat pe bărbat autorităților.

Totodată, la solicitarea procurorilor PCCOCS, alți doi cetățeni români pe lângă cel extrădat acum, au fost anunțați în căutare, în același dosar. Investigațiile continuă, timp în care învinuiții beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, au comunicat polițiștii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: