VIDEO La cine s-a referit Dodon când a spus „Ai noștri sunt deja aproape”? Fostul președinte: Nu vă gândiți la ruși
Full Article 3 minutes read

VIDEO La cine s-a referit Dodon când a spus „Ai noștri sunt deja aproape”? Fostul președinte: Nu vă gândiți la ruși

Fostul președinte Igor Dodon a reacționat la plângerea Asociației Ucrainenilor din Republica Moldova „Împreună”, la Procuratura Generală. Asociația a cerut să fie investigată una dintre declarațiile lui Dodon. Cel din urmă a spus recent că „Ai noștri sunt deja aproape”, după ce a vorbit despre motivul pentru care Moldova ar trebui să aibă o relație prietenoasă cu Rusia. Dodon a menționat că nu s-a referit la ruși, ci la deputați. 

Dodon a spus că la toate întâlnirile lui este înregistrat și că atunci când a menționat „Ai noștri sunt aproape” i-ar fi avut în vedere pe „deputații mei”.

„Eu știu că la toate întâlnirile mele sunt înregistrat de SIS și eu mă adresez celor de la SIS: sunteți aici? Și văd că dă din cap cineva și spun: înregistrați. Eu spun „Ai noștri sunt aproape”. Am în vedere deputații mei, iată vin și spun ca să nu vă gândiți la ceva nici despre ruși, despre nimeni. Ei taie secvența și aceasta este în toată presa”, a comunicat Dodon la TVC21. 

El a adăugat că mereu a fost „pentru acest stat”, în timp ce politicienii „spun că trebuie lichidată Moldova și de unit cu România”.

„Eu întotdeauna am fost pentru acest stat, eu sunt împotriva lichidării Moldovei. Da, eu sunt pentru prietenie cu Rusia, dar și cu Europa. Nu am ascuns aceasta niciodată și mie îmi coase acest dosar. Dar o sumedenie de politicieni, inclusiv politicieni actuali, spun că trebuie lichidată Moldova și de unit cu România. Declarații unioniste. Ceea ce după lege este mult mai… ei direct spun asta”, a spus el.

În același timp, Dodon a adăugat că „Grosu a spus recent că trebuie de luat exemplu de la acei conducători care în 1918 au cedat Basarabia României”. „El deschis îndeamnă la lichidarea statului moldovean. Iată aceasta este trădare de patrie. De ce voi aici nu săpați? De ce nu căutați aici?”, a conchis Dodon.

Cu câteva zile în urmă, în timpul unei întâlniri cu alegătorii din UTA Găgăuzia, desfășurată în susținerea candidatului PSRM pentru funcția de bașcan al autonomiei Grigorii Uzun, Igor Dodon a lăsat semne de întrebare după ce a menționat că „Ai noștri sunt deja aproape”.

„Trebuie să prietenim cu Rusia. Nu împotriva Europei, dar pentru că avem nevoie de o piață ieftină, de carburanți ieftini pentru fermieri. Avem nevoie de gaz și energie electrică ieftine. Altfel nicidecum. De aceea, vreau să vă rog să nu lăsați mâinile în jos. Totul va fi bine, vom rezista. Ai noștri sunt deja aproape”, a spus fostul șef al statului.

Ulterior, președintele Asociației Ucrainenilor din Republica Moldova „Împreună”, Mihail Bagas, a anunțat că organizația a depus un denunț la Procuratura Generală prin care cere oamenilor legii să investigheze declarația ex-șefului statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: