VIDEO Marcela Paladi și părinții copiilor uciși în accidente rutiere vor organiza un marș în capitală: „Cerem legi mai dure. Este timpul să fim auziți!”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Marcela Paladi și părinții copiilor uciși în accidente rutiere vor organiza un marș în capitală: „Cerem legi mai dure. Este timpul să fim auziți!”

Marcela Paladi, tânăra care și-a pierdut ambele picioare în accidentul de pe Viaduct, și părinții copiilor uciși în accidente rutiere, vor organiza un marș în centrul Chișinăului. Aceștia cer autorităților să înăsprească sancțiunile pentru șoferii care conduc fără permis, în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor. Victimele accidentelor rutiere au înregistrat un mesaj video în care cheamă societatea să se alăture marșului, pe 1 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale.

Mamele copiilor uciși pe drumurile din țară cer imperativ guvernării să adopte o lege penală prin care săvârșirea unui accident soldat cu deces sau vătămarea gravă a integrității corporale de către un șofer care a condus fără permis, a fost sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active, să se pedepsească cu închisoare cu executare, fără ca instanța de judecată să poată dispune suspendarea pedepsei.

Cu alte cuvinte, ele cer ca șoferii care provoacă accidente în care moare cineva și/sau schilodesc o persoană, şi au fost în stare de ebrietate, sub influența drogurilor sau nu aveau un permis de conducere valabil, să facă neapărat închisoare cu executare, în penitenciar de tip închis, fără șansa unor pedepse blânde de închisoare cu executare.

„După tragedie, viața mea a fost împărțită în – înainte și după. Nu pot spune că trăiesc, doar exist”, a spus mama băiețelului de 10 ani, care a fost lovit și ucis anul trecut pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul Dacia.

„Din cauza șoferului de troleibuz, care nu a respectat limita de viteză și a fost distras de la drum, copilul meu, Nastenica, a murit. Îmi doresc foarte mult ca astfel de șoferi să fie aspru pedepsiți. Pentru ca atunci când se urcă la volan, să-și amintească că ordinea pe drumuri depinde de ei, că de ei depinde dacă pietonul ajunge acasă, unde este iubit și așteptat. Mi-am pierdut deja singurul copil și tu îl poți salva pe al tău”, a spus mama fetiței de 12 ani care a fost lovită și ucisă de un troleibuz pe trecere de pietoni din sectorul Ciocana.

„Șoferul mergea cu viteză și m-a lovit, lăsându-mă pe viață într-un scaun cu rotile. (…) Instanța l-a condamnat pe șofer la doi ani de închisoare pentru a-și ispăși pedeapsa într-un penitenciar de tip deschis. Veniți (nr. red: la marș) să cereți autorităților să înăsprească pedepsele pentru șoferii care conduc fără permis, în stare de ebrietate și sub influența drogurilor”, a spus Marcela Paladi, tânăra care și-a pierdut ambele picioare în accidentul de pe Viaduct.

„Am rămas amărâți pe viață, iar instanța i-a dictat șoferului care mergea cu viteză excesivă, fără permis de trei ani, șase ani în penitenciar de tip deschis. (…) Asta se întâmplă pentru că legea în țara noastră este rea blândă. Un copil în mormânt și altul este cu sechele pe viață”, au declarat părinții lui Valerian Răilean, tânărul campion la ciclism ucis într-un accident rutier în apropiere de Stăuceni, și ai prietenului lui Valerian, grav accidentat în același accident.

„Veniți să cerem guvernării înăsprirea legilor pentru șoferii care ne schilodează și ne ucid copiii. Oameni buni, mame, tați, bunei, bunici, luați-vă copiii și fiți alături de noi, pe 1 octombrie, cu începere de la ora 10:00, în PMAN”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: