VIDEO „Ne-ați luat bucata de pâine”. Susținătorii Partidului „ȘOR” au protestat în fața la Franzeluța
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Ne-ați luat bucata de pâine”. Susținătorii Partidului „ȘOR” au protestat în fața la Franzeluța

Susținătorii Partidul „ȘOR” au organizat un flashmob în fața combinatului de panificație din Chișinău „Franzeluța”. Oamenii s-au arătat nemulțumiți față de scumpirile anunțate recent de întreprindere. Aceștia au scandat „Dorim să trăim demn”, „Ne-ați luat bucata de pâine” și „guvernarea foamei”. Acțiunea a avut loc astăzi, 8 februarie. 

Organizatorii flashmob-ului au spus că acțiunea este un semnal pentru guvernare „pentru a-și aduce aminte de popor”.

„Noi astăzi trebuie să dăm un semnal că companiile de stat trebuie să susțină oamenii simpli. Oamenii din Republica Moldova sunt condamnați la foame și moarte. Nu ne-a rămas decât să luptăm pentru dreptul nostru la viață. În fiecare zi ne fur prin scumpiri. Este un semnal pentru guvernare pentru a-și aduce aminte de popor”, a spus unul din organizatorii manifestației.

O participantă la Flashmob a declarat că susținătorii Partidului „ȘOR” nu vor renunța la proteste și le vor organiza și pe timp de noapte „dacă va fi nevoie”: „Guvernarea care a promis că va avea grijă, a uitat de noi. A uitat că trebuie să avem o viață decentă și că nu trebuie să cerșim. Am venit să ne cerem bucata noastră de pâine. Nu cerem nimic, cerem doar un trai decent. Vrem să le spunem guvernanților că nu este ultima oară când ne văd. Nu vom renunța la drepturile noastre, dacă va fi nevoie vom ieși și noapte”.

***

Pe 1 februarie, cel mai mare producător de pâine din Republica Moldova, societatea pe acțiuni „Franzeluța”, a anunțat creșterea prețurilor pentru întregul asortiment de pâine, cu excepția celei sociale, denumite „Chișinău”. Pe de altă parte, cantitatea de producție a acestui tip de pâine va fi majorată.

Premierul Natalia Gavrilița a comentat majorarea prețului la pâinea produsă de „Franzeluța”. Șefa Executivului a argumentat că prețurile nu fuseseră ajustate din 2015 și a remarcat că s-a reușit amânarea scumpirilor până la încheierea sărbătorilor de iarnă.

„Am luat toate măsurile, am depus toate eforturile ca să asigurăm amânarea din noiembrie. Am reușit să ne asigurăm că prețurile nu au crescut în perioada sărbătorilor, dar prețurile actuale au fost stabilite încă în 2015 și de atunci s-au schimbat foarte multe lucruri. La moment, întreprinderea activează în pierdere”, a argumentat Gavrilița.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: