(VIDEO) „Nu se încalcă nici un drept când femeia e bătută”. O avocată specializată în dreptul familiei va ajunge în fața Comisiei de etică și disciplină
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Nu se încalcă nici un drept când femeia e bătută”. O avocată specializată în dreptul familiei va ajunge în fața Comisiei de etică și disciplină

Ludmila Goncearenco, o avocată specializată în dreptul familiei, va ajunge în fața Comisiei de etică și disciplină, după ce a afirmat în cadrul unui interviu că „nu se încalcă nici un drept când femeia e bătută”. Uniunea Avocaților din Moldova (UAM) înregistrat o sesizare în acest sens.

Potrivit președintelui UAM, Dorin Popescu, există o sesizare depusă la Uniune în privința declarațiilor avocatei, iar aceasta a fost repartizată Comisiei de etică și disciplină din cadrul UAM, singurul organ abilitat să examineze comportamentul avocaților. Președintele UAM a precizat că UAM condamnă discursurile de ură și orice tip de violență, informează portalul bizlaw.md.

Se întâmplă după ce, în cadrul unei discuții într-un podcast video, despre încălcarea drepturilor femeilor și discriminarea acestora, Ludmila Goncearenco a declarat că ea, din punct de vedere juridic, vede un echilibru dintre drepturile femeilor și bărbaților.

„Dacă vrei să dezbați tema despre feminism, cu care nici eu nu sunt de acord și nu văd de ce ar trebui să se identifice drept feministe. Pentru că nimeni nu le-a încălcat drepturile și nu a ieșit niciun bărbat în față să spună… Miturile pe care le avem noi în societate din URSS, în care bărbatul este alcoolic și bate femeia, ele nu mai există. Sunte doar niște mituri. Plus la toate, să fim serioși: nu se încalcă niciun drept al femeilor atunci când ea este bătută. Ea de ce stă?”, a menționat Ludmila Goncearenco.

NM a solicitat un comentariu din partea Ludmilei Goncearenco cu privire la sesizarea depusă la UAM, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

De menționat că, potrivit raportului Comisiei de monitorizare și analiză a cazurilor de violență în familie soldate cu deces sau cu vătămare gravă a integrității corporale a victimelor, privind cazurile de violență în familie pe parcursul anului 2022, din cele 86 de cazuri grave de violență, analizate de Comisie, 40 s-au soldat cu decesul unei femei ca urmare a acțiunilor violente ale partenerului de viață.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: