VIDEO Om de afaceri din Ialoveni, șantajat că vor fi publicate imagini în care violează două femei, dacă nu va plăti €5 000
Full Article 2 minutes read

VIDEO Om de afaceri din Ialoveni, șantajat că vor fi publicate imagini în care violează două femei, dacă nu va plăti €5 000

Un bărbat și o femeie, care formează un cuplu, au fost reținuți, iar o altă femeie este cercetată în libertate în șantajarea unui om de afaceri din raionul Ialoveni. Suspecții l-au amenințat că dacă nu le va transfera €5 000, vor publica pe online imagini video în care antreprenorul le-ar viola pe cele două femei.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), începând din august 2023, cei trei l-au amenințat pe bărbat că dacă nu le transferă suma de 5 000 euro, ar fi urmat publicarea pe rețelele de socializare a unor înregistrări video în care cele două femei ar fi fost violate de către acesta. Așa cum bănuiții nu renunțau la amenințarea cu răspândirea acestor informații false, victima i-a denunțat autorităților. Potrivit probelor, aceștia îi abordau și pe alți oameni de afaceri, cu folosirea aceleași scheme infracționale. 

Reținerea concubinilor a avut loc la revenirea lor din Italia, de unde îl șantajau telefonic pe bărbat, după ce concubina venise în vizită la partener. Cei trei au vârste de 29, 34 și 40 de ani, iar pe bărbatul șantajat îl cunoșteau în virtutea faptului că sunt din același sat și are activitate economică cu venit sporit.

Cea de-a doua femeie este cercetată în libertate, așa cum cooperează cu oamenii legii.

De menționat că, bănuita reținută este angajata unui penitenciar de la Pruncul, Chișinău, iar temporar își are suspendate raporturile de serviciu. Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze probele existente, inclusiv cele ridicate în cadrul perchezițiilor de comun cu ofițerii INI și angajații „Fulger,” pentru determinarea necesității aplicării arestului în privința acestora.

Investigațiile continuă, timp în care bănuiții beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: