VIDEO Păsări moarte, în țepii de metal de la geamurile Preturii Botanica. Activist: acest loc s-a transformat într-un loc de ucidere a animalelor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Păsări moarte, în țepii de metal de la geamurile Preturii Botanica. Activist: acest loc s-a transformat într-un loc de ucidere a animalelor

Cadavrele mai multor păsări moarte pot fi văzute de pe geamurile Preturii municipiului Chișinău din sectorul Botanica. Acestea au rămas prinse în țepii de metal, instalați de pretură, pentru a împiedica păsările să se așeze pe pervazuri. Imaginile video au fost distribuite de activistul civic Karl Luganov, pe rețelele de socializare.  

„Principalul motiv pe care l-au exprimat în apărarea lor este că „nu au bani să spele geamurile”. Și asta pentru ca porumbeii să nu strice aspectul clădirii. Doar că în rezultat, pretura s-a transformat într-un loc de ucidere a animalelor, iar fațada sa a devenit și mai urâtă și mai înfricoșătoare, din cauza spinilor și a cadavrelor păsărilor moarte. (…) Aceasta este cu siguranță cruzime împotriva animalelor și ar trebui adusă în fața justiției. (…) Acesta este un exemplu izbitor al atitudinii orașului față de animale. Oraș „prietenos”. Păsările sunt ucise, câinii și pisicile sunt otrăvite pe străzi sau mor în Necropole”, a scris activistul civic Karl Luganov pe rețelele de socializare.

NM a contactat reprezentanții Preturii Botanica pentru un comentariu, însă aceștia au refuzat să ofere o reacție la acest subiect.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: