VIDEO Poliția a restricționat accesul vizitatorilor la OrheiLand. La fața locului a venit și deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber
Full Article 3 minutes read

VIDEO Poliția a restricționat accesul vizitatorilor la OrheiLand. La fața locului a venit și deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber

Polițiștii au ajuns vineri, 28 ianuarie și în parcul de distracții OrheiLand. Oamenii legii au limitat accesul vizitatorilor, în legătură cu decizia Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică. La fața locului au venit președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu și deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Ei au cerut poliției să plece și să nu se amestece în activitățile parcului de distracție.

„ Nu aveți dreptul să închideți un loc public, în lipsa unei decizii judecătorești sau a unei decizii a autorităților locale. Am impresia că toți polițiștii, care sunt în Moldova, au fost trimiși la OrheiLand. S-au încheiat toate infracțiunile, ei nu au altă treabă decât să stea la OrheiLand, de parcă aici ar fi criminali. Vom depune demersuri la toate instituțiile abilitate, astfel încât cei vinovați să răspundă pentru acțiunile lor ilegale”, a spus Tauber, unui ofițer de poliție.

În replică, oamenii legii au subliniat că deciziile Comisiei Naţionale pentru Sănătate Publică sunt obligatorii pentru toate comisiile teritoriale. Totodată, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a declarat pe 28 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă că au fost pornite deja 3 proceduri contravenționale cu privire la nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

„Nici sesizarea pe marginea faptului dat a administrației publice locale nu a adus rezultatul scontat, context în care am intervenit pentru a stopa transformarea locației indicate de agrement în focar de răspândire a infecției COVID-19, prin limitarea accesului persoanelor pe teritoriul dat”, a subliniat  șeful adjunct al IGP, Alexandru Bejan.

În context, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a reiterat că decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei nu interzice activitatea parcului OrheiLand și că această decizie este în vigoare și nu a fost contestată în nicio instanță.

„Avem o decizie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei pe care o respectăm. În cazul în care situația se va agrava, vom lua alte măsuri ce se impun”, a precizat Dinu Țurcanu.

Reamintim că, într-o ședință din 21 ianuarie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a decis să lase școlile deschise, în ciuda deciziei autorităților centrale de a transfera toate instituțiile la învățământul online. Aceeași hotărâre mai prevede că parcurile de distracție și zonele de agrement vor continua să funcționeze în Orhei iar interdicții pentru diverse manifestații nu au fost impuse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: