VIDEO Recean, despre violența domestică: „Încă multe femei sunt abuzate – și acest lucru nu este acceptabil”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Recean, despre violența domestică: „Încă multe femei sunt abuzate – și acest lucru nu este acceptabil”

Încă multe femei din Moldova sunt abuzate fie fizic, fie verbal – lucru care nu este acceptabil, susține premierul Dorin Recean. Șeful Guvernului recunoaște că autoritățile mai au „mult de lucru” pentru a combate acest fenomen. Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței internaționale pentru prevenirea și combaterea violenței față de femei și fete și a violenței domestice, organizată în perioada 25 – 26 octombrie de către Coaliția Națională „Viața fără violență”, pentru al treilea an consecutiv.

„Este esențial pentru societatea noastră ca drepturile tuturor cetățenilor să fie respectate. Astăzi, mă voi referi, în mod special, la drepturile femeilor. La fel, mă voi referi la faptul că încă multe femei sunt abuzate, fie fizic, fie verbal – și acest lucru nu este acceptabil. Acest lucru nu poate fi justificat prin factori culturali, prin tradiții. Avem foarte mult de lucru ca și societate ca să schimbăm această situație, prin încurajarea femeilor, încurajarea comunității să contribuie la schimbarea mentalității și schimbarea culturii, prin curriculum școlar, prin activitățile pe care le facem în comunitate. (…) Prin cooperare și angajament între bărbați și femei, putem construi o Moldovă în care drepturile femeilor sunt respectate și femeile sunt protejate de violență, iar instituțiile statului intervin ori de câte ori este necesar ca aceste drepturi să fie protejate”, a declarat premierul Dorin Recean, potrivit unui comunicat emis de Guvern.

Coaliția „Viața fără violență” este o rețea națională formată din 21 de organizații non-guvernamentale, dedicate prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor, copiilor și a violenței în familie.

Potrivit Guvernului, scopul evenimentului este de a aduna împreună organizațiile de femei care cunosc poveștile și nevoile femeilor și copiilor care au trecut prin abuz, autoritățile responsabile de protejarea femeilor și pedepsirea agresorilor, instituțiile mass-media care au un rol esențial în procesul de educare și informare a publicului, donatorii care finanțează schimbări durabile în țară și întreaga comunitate care crede într-o societate unde egalitatea dintre femei și bărbați și respectarea drepturilor omului reprezintă o valoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: