VIDEO „Rock & Roll-ul încă mai este periculos. Ghiciți pentru cine”. DDT nu a fost lăsată să concerteze la Moscova
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Rock & Roll-ul încă mai este periculos. Ghiciți pentru cine”. DDT nu a fost lăsată să concerteze la Moscova

Trupa rock DDT din Rusia nu a fost lăsată să concerteze pe 10 iunie, la Moscova. Într-o adresare video, membrii acesteia au anunțat că nu au reușit să obțină permisiunea autorităților locale. 

DDT s-a pregătit cu seriozitate de concertul din Moscova, din 10 iunie 2022. Dar, din păcate, organizatorii acestei manifestări de amploare nu au obținut permisiunea din partea departamentului regional de securitate al orașului Moscova. Securității regionale. Ce să zic, pot să vă felicit: rock and roll-ul este încă periculos. Pentru cine – ghiciți din trei încercări”, a spus liderul trupei, Iurii Șevciuk.

Acesta a precizat că amână pentru anul viitor concertul și și-a încheiat adresarea cu cuvintele: „Bunătate și pace tuturor!”.

Amintim că Iurii Șeviuck și trupa sa pledează deschis împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Pe 26 februarie, pe canalul de YouTube al acestora a fost publicat un video din 1993 cu piesa «Навалилась беда…» ( „A venit nenorocirea….”). În următoarele luni, muzicianul a continuat să interpeteze melodii anti-război.

Pe 18 mai, în timpul concertului din Ufa, Șevciuk le-a spus participanților că nu susține războiul, iar conceptul de „patrie” nu se limitează la președinte și „fundul” acestuia. După culise, forțele de ordine i-au blocat accesul și au întocmit un proces verbal pentru discreditarea armatei ruse. Dosarul a fost transmis judecătorilor din Sankt Petersburg, orașul natal al muzicianului. Acolo, magistrații au refuzat să îl examineze și l-au expediat înapoi în Ufa pentru completări, indicând că trebuie precizat în ce anume constau „îndemnurile publice spre opunerea față de utilizarea forțelor armate ruse în scopurile apărării intereselor țării și cetățenilor”.

Pe 26 mai, Iurii Șevciuk a declarat în cadrul unei emisiuni că, din păcate, concertele DDT din Rusia se apropie de final, întrucât anterior au fost anulate cele din Magnitogorsk și Celeabinsk, iar la Kurgan și Tiumeni aceștia au refuzat să urce pe scenă, din cauza însemnului Z, pe care organizatorii au refuzat să îl scoată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: