(VIDEO) Turiști din Republica Moldova, rătăciți la munte, în România. Jandarmii au auzit strigătele de ajutor
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Turiști din Republica Moldova, rătăciți la munte, în România. Jandarmii au auzit strigătele de ajutor

Doi turiști din Republica Moldova s-au rătăcit, luni, în Postăvaru – o grupă muntoasă a Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Aceștia au fost aduși în siguranță de jandarmi la baza pârtiei din Poiana Brașov, informează Jandarmeria Brașov, citată de jurnalul.ro.

Jandarmii au auzit în zona de platou a pârtiei Ruia strigăte de ajutor din pădure și s-au apropiat de luminile ce se zăreau, astfel că au găsit doi turiști care se rătăciseră.

Jandarmii montani brașoveni au ajuns la momentul potrivit, pentru că cei doi nu mai reușeau să găsească drumul și se pregăteau să sune la 112 pentru a cere ajutor.

Jandarmii i-au ajutat pe cei doi turiști să coboare în siguranță în stațiune, dar din cauza faptului că cei doi nu erau foarte experimentați în deplasarea pe schiuri, în unele zone mai dificile ei au fost coborâți fără acestea.

Potrivit Jandarmeriei Brașov, deși sezonul a început mai târziu, numărul misiunilor de acest gen este în creștere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: