(VIDEO) Ucraina anunță că începe contraofensiva în sudul țării. Civilii sunt îndemnați să plece imediat
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Ucraina anunță că începe contraofensiva în sudul țării. Civilii sunt îndemnați să plece imediat

Autoritățile ucrainene au îndemnat civilii să părăsească imediat sudul țării, controlat de Rusia, din cauza planurilor de a începe contraofensiva militară. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul pentru reintegrarea Ucrainei Irina Vereșiuk, pe 10 iulie.

Armata noastră începe contraofensiva. Nu știu cât va dura în timp, însă știu sigur că în regiune nu trebuie să se afle femei și copii, aceștia nu trebuie să devină scut viu între armata noastră și inamic. Dușmanul trebuie nimicit. Este evident că vor fi lupte și se va trage din artilerie, iar civilii nu trebuie să aibă de suferit. Îi îndemnăm să se evacueze imediat”, a subliniat Vereșiuk într-o adresare difuzată de posturile de televiziune ucrainene.

Potrivit oficialului, civilii pot pleca prin regiunea Crimeea, temporar ocupată, sau prin Vasilievka spre Zaporojie și de acolo spre alte regiuni ale țării.

Oamenii din Herson știu despre ce vorbesc. Există o astfel de posibilitate. Altceva este că uneori voluntarii cer bani. Însă lucrăm asupra acestui fapt. Ne asigurăm că sunt sunt autobuze și oamenii se pot evacua gratis”, a subliniat ministrul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: