VIDEO Un chișinăuian, deposedat de bani la revenirea din străinătate. Doi membri „Machena”, cercetați penal
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un chișinăuian, deposedat de bani la revenirea din străinătate. Doi membri „Machena”, cercetați penal

Doi membri ai organizației criminale „Machena” sunt cercetați penal, după ce ar fi estorcat peste 1500 euro de la un bărbat revenit de peste hotare. 

Oamenii legii documentează pentru șantaj doi membri ai organizației criminale conduse de hoțul în lege „Machena,” după ce ar fi estorcat de la un bărbat peste 1500 euro.

Bărbatul șantajat este din municipiul Chișinău și are vârsta de 42 de ani. Acesta a fost abordat de bănuiți la scurt timp după ce revenise de la muncă din străinătate.

Potrivit oamenilor legii, membrii organizației au pretins că bărbatul le datorează o sumă de bani pe care în final i-au obținut ilegal, după ce i-au aplicat lovituri cu pumnii în regiunea capului și l-au amenințat cu moartea.

Oamenii legii au desfășurat, pe 15 martie, percheziții în automobilele și domiciliile bănuiților. Ulterior au ridicat 1200 euro și 500 lire sterline – bani care ar fi fost estorcați prin șantajul investigat, telefoane mobile și alte obiecte relevante investigațiilor.

 

Bănuitul cu vârsta de 52 de ani din Călărași a fost reținut, iar cel de-al doilea cu vârsta de 32 de ani din Chișinău a fost anunțat în căutare.

Cei doi bănuiți sunt în libertate de circa patru ani, după ce au fost anterior judecați pentru jaf, iar cel din Călărași și-a ispășit pedeapsa și pentru omor.

Urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința bănuitului reținut. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: