VIDEO Un individ a luat cu asalt o bancă din Kiev și a amenințat că va arunca în aer clădirea
Full Article 3 minutes read

VIDEO Un individ a luat cu asalt o bancă din Kiev și a amenințat că va arunca în aer clădirea

Un bărbat a intrat într-o bancă din cadrul centrului comercial „Leonardo” din orașul Kiev, Ucraina, și a amenințat că va arunca în aer clădirea. Acesta le-a spus angajaților că are în ghiozdan un dispozitiv explozibil, scrie agenția UNIAN. Personalul băncii a reușit să iasă din clădire.

UPDATE (15:00) Presa din Ucraina scrie că atacatorul a fost reținut. Nu au fost înregistrate victime. Viceministrul Afacerilor Interne din Ucraina Anton Gherașenko a declarat că individul este cetățean al Uzbekistanului și ar suferi de afecțiuni psihice. Acesta a postat anterior mesaje pe pagina sa de Facebook în care declara jihad abilor și evreilor și se pronunța împotriva președintelui Vladimir Putin și a liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Știrea inițială

Potrivit viceministrului Afacerilor Interne din Ucraina Anton Gherasenko, toți angajații băncii, în afară de șeful filialei, au părăsit clădirea. Polițiștii au început negocierile cu teroristul și încearcă să îl convingă să se predea. Individul cere să discute cu jurnaliștii și susține că vrea să dea un interviu. Zona a fost încercuită de oamenii legii.

„Situația seamănă cu cea din Luțk, dar deocamdată nu știm dacă are o bombă adevărată sau o armă. Strategia constă în negocieri, iar la finalul discuțiilor se va lua o decizie”, a precizat Gherașenko.

Oficialul susține că, din informațiile pe care le deține, angajații băncii au părăsit clădirea.

„Potrivit informațiilor preliminare, angajații au fost lăsați să plece, a rămas doar șeful filialei. Din primele informații, individul are 32 de ani. Întreprindem verificări, ca să nu fie comise greșeli. Nu și-a spus numele, dar cred că știm cine este”, a adăugat Gherașenko.

Захват банка с заложницей в центре Киева. Больше информации – https://t.me/joinchat/AAAAAEs2DrjBFfYHcsecJQ

Posted by Pavlovsky News on Monday, 3 August 2020

Захоплення відділення банку в БЦ "Леонардо" в Києві

Ситуація біля бізнес-центру "Леонардо" у Києві, де невідомий чоловік увірвався у відділення банку та погрожує гранатою. Дивіться наживоТрансляцію веде Телеканал ZIKСлідкуйте за темою на УНІАН: https://www.unian.ua/

Posted by УНІАН on Monday, 3 August 2020

Amintim că, în ultimele două săptămâni, în Ucraina au avut loc alte două situații ieșite din comun. Un bărbat înarmat a luat ostatici pasagerii unui autobuz în orașul Luțk. El s-a predat oamenilor legii, după ce președintele Ucrainei i-a îndeplinit cererea și a adresat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Iar în dimineața de 23 iulie un bărbat care era bănuit de furtul unei mașini, a amenințat oamenii legii cu o grenadă, după care a luat ostatic un polițist. Ulterior, individul a cerut poliției să îi pună la dispoziție un autoturism, ceea ce s-a și întâmplat. În apropierea unei păduri, acesta a părăsit mașina, a eliberat ostaticul și a fugit într-o direcție necunoscută. Timp de o săptămână, bărbatul a fost căutat de circa 500 de persoane: polițiști, militari dotați cu drone și câini dresați. Pe 1 august, acesta a fost găsit și împușcat de un lunetist, după ce a luat ostatic un alt polițist.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: