VIDEO Usatîi „revine” la Bălți. Politicianul intenționează să activeze în calitate de consilier municipal, însă doar până la alegerile prezidențiale din 2024
Full Article 3 minutes read

VIDEO Usatîi „revine” la Bălți. Politicianul intenționează să activeze în calitate de consilier municipal, însă doar până la alegerile prezidențiale din 2024

Liderul Partidului „Nostru” Renato Usatîi a anunțat că intenționează să revină în componența administrației publice locale din Bălți. Politicianul a declarat că își va înainta candidatura la scrutinul electoral local pentru Consiliului Municipal Bălți, iar dacă va fi ales, va activa în această funcție până la alegerile prezidențiale din 2024, în cadrul cărora, la fel, intenționează să participe. Precizările au fost făcute pe 8 septembrie în timpul unei adresări online.

Usatîi a declarat că ex-adjunctul și fostul său coleg de partid, actualul primar al orașului Bălți Nicolai Grigorișin, este un „corupt” și un „hoț fără principii”. Politicianul l-a acuzat pe Grigorișin că răspândește zvonuri în rândul diplomaților străini precum că Partidul „Nostru” nu va participa la alegerile locale din Bălți și că, după plecarea sa de la conducerea municipiului, nu a vrut să-l lase în funcția de primar interimar.

În cadrul discursului său de o oră, Usatîi a vorbit despre corupția din municipiu și despre cum el însuși a refuzat să ia mită, menționând că succesorul său nu este foarte principial în această privință:

Am făcut o serie de greșeli în viața mea, susținându-i pe Dodon, Sandu sau Grigorișin. Am avut prea multă încredere în oameni. Bălțiul trebuie curățat de tot ceea ce a organizat un singur om. Azi se strâng omagii de peste tot. (…) Partidul „Nostru” trebui să aibă o listă foarte bună pentru Consiliul Municipal și cel mai cinstit candidat la primărie”, a menționat acesta.

Renato Usatîi a citat niște sondaje, potrivit cărora 20% din respondenți sunt mulțumiți de activitatea în calitate de primar a lui Grigorișin, 53% cred că acesta este corupt, iar 72% – vor ca actualul edil să fie înlocuit. 37% dintre participanții la sondaje, a spus acesta, vor ca Usatîi să revină în fruntea Primăriei Bălți.

Renato Usatîi a promis că pretendentul la funcția de primar al Bălțiului din partea „Partidului Nostru” în cadrul unei întâlniri cu cetățenii. Politicianul a declarat că dacă nu va câștiga alegerile prezidențiale din 2024, va rămâne „consilier municipal la Bălți”. În același timp, Usatîi intenționează să-și continue activitatea de partid.

În acest context, liderul Partidului „Nostru” i-a trasnmis lui Nicolai Grigorișin că „revine în orașul Bălți și nu contează ce statut va avea”, de aceea intenționează să fie în capul listei Partidului „Nostru” pentru Consiliul Municipal și să activeze în calitate de consilier până la alegerile prezidențiale.

***

În urma alegerilor locale din 2019, primar al municipiului Bălți a fost ales Renato Usatîi, liderul Partidului „Nostru”, iar lui Nicolai Grigorișin i-a revenit funcția de viceprimar. În decembrie 2021, în cadrul alegerilor locale noi pentru funcția de primar de Bălți, organizate ca urmare a demisiei lui Renato Usatîi din postul respectiv, Grigorișin a fost reales la cârma municipiului. 

Pe 25 ianuarie 2023 primarul de Bălți spunea că încă nu a decis dacă va concura la următorul scrutin ca și candidat independent sau pe lista unei formațiuni politice. Iar pe 3 februarie, Nicolai Grigorișin și-a anunțat candidatura la funcția de primar al municipiului din partea Partidului Schimbării.

La rândul său, Renato Usatîi a anunțat că va candida la scrutinul prezidențial, care se va desfășura în 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: