VIDEO „Vrem să ne simțim ca la Berlin sau Paris”. Ceban a adus în PMAN cele 16 autobuze cumpărate din Suedia
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Vrem să ne simțim ca la Berlin sau Paris”. Ceban a adus în PMAN cele 16 autobuze cumpărate din Suedia

Alte 16 autobuze articulate, rulate, de model „Solaris Urbino 18”, procurate de Primăria Municipiului Chişinău, vor circula pe străzile capitalei, începând cu ziua de 30 august. Acestea vor fi repartizate și vor suplini mai multe rute urbane și suburbane. Lotul de autobuze a fost îmbunătățit din Suedia, iar costul unei unități este de 42 de mii de euro, care include și livrarea.

Autobuzele sunt articulate, având 18 metri lungime și o capacitate de îmbarcare de cca 160 de persoane. De asemenea, unități de podea joasă și rampă de acces pentru persoane cu mobilitate redusă, sistem de aer, Wi-Fi, GPS și sistem de monitorizare video.

„Durlești, Codru, Dumbrava și Bubuieci sunt localitățile în care oamenii au colectat cu grupurile de inițiative mii de semnături pentru ca autobuzele să ajungă pe rute suplimentare sau pe aceleași rute, dar mai multe. Facem tot posibilul ca transportul din Chișinău să fie cât mai accesibil și cât se poate de bine organizat pentru toată lumea. Aceste unități de transport, 16 la număr, vor suplini Parcul Urban de Autobuze și ne vor face posibile să realocăm și către suburbiile menționate, dar examinăm și alte rute. Sunt dotate cu toate cele necesare: GPS, aparate de aer condiționat, platforme pentru persoanele cu nevoi speciale. Vrem ca în municipiul Chișinău să ne simțim exact ca la Berlin sau la Paris în ceea ce ține de transportul public”, a declarat primarul Ion Ceban la evenimentul de lansare.

În Suedia, autobuzele au fost folosite pe parcursul a 8 ani, iar în Republica Moldova acestea ar trebui să fie exploatate minim încă 10 ani.

Amintim că, în perioada anilor 2020-2022, Primăria Chişinău a procurat 174 de autobuze şi 85 de troleibuze pentru locuitorii Capitalei şi suburbiilor. Unităţile de transport pe care le-am adus în acești ani la Chișinău, corespund standardelor internaționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: