S-au inspirat sau nu? Guvernul, reacție după ce noul site a fost ironizat de comunicatoarea Primăriei Chișinău
Full Article 3 minutes read

S-au inspirat sau nu? Guvernul, reacție după ce noul site a fost ironizat de comunicatoarea Primăriei Chișinău

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că s-a bucurat că printre primii care au consultat site-ul lansat de Executiv, pe 13 martie, a fost comunicatarea Primăriei Chișinău. Daniel Vodă a spus că „platforma a fost gândită și implementată de echipa Guvernului fără costuri suplimentare din bugetul de stat” și că s-a bucurat că „Primăria vede Guvernul ca un exemplu de transparență”. În aces sens a invitat autoritatea să transparentizate și „proiectele Primăriei care sunt neclare”. Precizările au fost făcute de Vodă după ce purtătoarea de cuvânt a Primăriei a acuzat Guvernul că noua platformă este „copiată exact” după modelul site-ului Chișinăului, totodată a avut mai multe întrebări inclusiv cât s-a cheltuit pentru lansarea platformei. 

Pe 13 martie, premierul Dorin Recean a anunțat că proiectele Guvernului pot fi accesate pe pagina Executivului, la compartimentul Guvernul Construiește. Ar fi vorba despre 850 de proiecte finalizate în ultimii doi ani.

La scurt timp, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Chișinău Natalia Ixari a scris pe rețelele de socializare că nu a putut trece cu vederea și că „site-ul nou al Guvernului este copiat exact pe modelul site-ului proiecte.chisinau.md al Primăriei Chișinău”. Totodată, Ixari a avut mai multe întrebări cu privire la site-ul lansat de Guvern și a îndemnat „colegii din presă să sune tot atât de des și să trimită tot atâtea scrisori și să întrebe: Cât a fost cheltuit? Da nu este campanie electorală această acțiune înainte de campania electorală? Dar nu sunt folosite resurse administrative că vine campania electorală?”. „Dar bucură una, Primăria Chișinău este exemplu de transparență și proiectele sigur că le puteți prelua, deoarece sunt bune”, a adăugat Ixari.

Pe 20 martie, purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a declarat că s-a bucurat că printre primii care au consultat site-ul a fost comunicatarea Primăriei Chișinău. Totodată, Vodă a precizat că „platformă a fost gândită, executată și implementată de echipa Guvernului fără costuri suplimentare din bugetul de stat”.

Pe o notă mai umoristică, m-am bucurat că printre primii care au consultat site-ul nostru este și comunicatarea Primăriei Chișinău, care a apreciat funcționalitatea, designul și informațiile prezentate chiar dacă pe un ton ironic a invitat instituțiile statului și presa să afle cât a costat platforma lansată de Guvern. Aici vreau să informez cu toată deschiderea și amabilitatea că această platformă a fost gândită, executată și desigur că implementată de echipa Guvernului fără costuri suplimentare din bugetul de stat sau fără alte resurse investite decât cele care sunt realizate aici în interiorul echipei Guvernului. Dar suntem bucuroși că și de această dată, Primăria Chișinău vede Guvernul ca un exemplu în aces sens, un exemplu de transparență și totodată vreau să-i invităm ca și detaliile implementării proiectelor Primăriei care sunt neclare în continuare să fie transparentizate”, a comunicat Vodă în timpul unor declarații pentru jurnaliști.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: