VIDEO Zelennski s-a adresat ucrainenilor: „Cei care își pot apăra orașul trebuie să lupte în continuare”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelennski s-a adresat ucrainenilor: „Cei care își pot apăra orașul trebuie să lupte în continuare”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat speranța că ucrainenii se vor putea întoarce în curând acasă. El a vorbit despre acest lucru într-un video postat pe Facebook, pe 5 martie. În același timp, Zelenski a cerut cetățenilor care își pot apăra orașele să continue lupta.

„Sunt sigur că în curând vom putea spune oamenilor noștri: întoarceți-vă! Întoarceți-vă din Polonia, România, Slovacia și toate celelalte țări prietene. Întoarceți-vă pentru că nu mai există nicio amenințare”, a spus Zelenski.

Potrivit acestuia, autoritățile Poloniei și Ucrainei au reușit să prevină o criză umanitară la graniță.

„Am reușit să organizăm situația astfel încât mii de femei și copii ucraineni să primească o atitudine decentă. Nimeni nu întreabă ce naționalitate sunt. Ce credință au. Câți bani au. De fapt, nu mai avem graniță cu Polonia prietenoasă. Pentru că împreună suntem de partea binelui”, a continuat președintele ucrainean.

Zelenski a mai spus că autoritățile ucrainene se gândesc deja la cum să „reînvie” orașele și să restabilească economia după război.

„Am vorbit cu șeful Băncii Mondiale, David Malpass, și cu directorul executiv al FMI, Cristina Georgieva. Există un acord între cele mai mari instituții financiare pentru a sprijini Ucraina. Există deja o decizie privind ajutorul de urgență și zeci de miliarde de dolari pentru reconstrucția Ucrainei după război. Și acestea sunt doar primele decizii”, a spus președintele Ucrainei.

În același timp, Zelenski i-a îndemnat pe ucrainenii care își pot apăra orașele să continue lupta.

„Coridoarele umanitare trebuie să funcționeze astăzi – Mariupol și Volnovaha – pentru a salva oamenii. Femei, copii, bătrâni. Să dea mâncare și medicamente celor care rămân. Ajutorul nostru este pe drum. Oricine are nevoie de ajutor, trebuie să aibă posibilitatea de a pleca. Cine vrea. Toți cei care își pot apăra orașul trebuie să continue lupta. Dacă toți pleacă, atunci al cui oraș va fi acest oraș?”, a spus el.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: