Viitorii profesori, din rândul studenților slabi? Ministrul Educației ia în considerare înăsprirea admiterii la pedagogie
Full Article 2 minutes read

Viitorii profesori, din rândul studenților slabi? Ministrul Educației ia în considerare înăsprirea admiterii la pedagogie

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun susține că, de cele mai multe ori, studenții „nu neapărat cu cea mai bună performață de la BAC” aleg pedagogia. Potrivit oficialului, absolvenții liceelor aleg facultățile cu profil pedagogic pentru că sunt mai multe locuri la buget și nu pentru că vor să urmeze o carieră în acest domeniu. Astfel, ministrul a întrebat cetățenii dacă ar fi oportun să existe o medie de intrare la pedagogie. 

În cadrul unei intervenții live pe Facebook, Perciun a spus că va desfășura la fiecare discuție online cu cetățenii câte un sondaj pentru a testa ideile care „circulă la Minister”.

„Noi am decis în aceste ediții să încercăm să facem de fiecare dată câte un sondaj, pentru ca să testăm anumite idei pe care le avem, pe care le-am discutat în cadrul săptămânii sau circulă aici, la Minister. Una din ideile pe care am vrea să le testăm împreună cu dumneavoastră este dacă considerați că ar fi oportun să existe o medie de intrare la pedagogie. Astăzi nu există nicio barieră de intrare în acest sens”, a menționat Perciun.

Din păcate, potrivit ministrului, „deseori, nu neapărat studenții cu cea mai bună performață de la BAC aleg pedagogia și nu aleg neapărat din motivul pentru că vor să urmeze o carieră în acest domeniu, dar în virtutea faptului că sunt mai multe locuri la buget cumva merg în această direcție”.

„Am vrea să știm părerea dumneavoastră, dacă credeți că ar fi oportun pentru prestigiul profesiei, pentru calitatea predării, pentru comunitatea educațională care este acum, să existe o asemenea medie de intrare la pedagogie ca să avem un prag totuși, un filtru inițial la accederea la facultate pentru absolvenți”, a menționat Perciun.

Pentru a vă expune părerea, puteți completa chestionarul aici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: