Școlile „model” din Moldova vor fi susținute cu 18 mln lei. Câți bani va investi o companie chineză de telecomunicații
Full Article 2 minutes read

Școlile „model” din Moldova vor fi susținute cu 18 mln lei. Câți bani va investi o companie chineză de telecomunicații

Una dintre cele mai mari companii de telecomunicații din lume, Huawei, va investi 1 000 000 de lei pentru crearea de „clase digitale” în câteva instituții de învățământ din cadrul Rețelei de Școli Model din Moldova. Anunțul a fost făcut pe 30 aprilie de Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Ministrul a precizat că 12 firme s-au angajat deja să investească 18 milioane de lei în modernizarea infrastructurii din 35 de școli.

Dan Perciun a anunțat că Huawei Moldova, fialială a companiei Huawei, s-a alăturat Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație”. Firma va acorda 1 milion de lei pentru crearea „claselor digitale” în câteva școli model din țară.

În contextul contribuției la Parteneriatul Național „Moldova pentru Educație”, ministrul Perciun a avut o întrevedere cu reprezentanții Huawei Moldova, la sediul MEC. „Am mulțumit reprezentanților Huawei Moldova pentru că au dat curs acestei inițiative care vine să sprijine modernizarea sistemului educațional din Republica Moldova”, a menționat Dan Perciun pe Facebook.

Potrivit ministrului, până în prezent, 12 companii private și-au asumat angajamentul public de a contribui la îmbunătățirea sistemul educațional din țara noastră, prin investirea a 18 milioane de lei în infrastructura și dotarea celor 35 de instituții din Rețeaua Școlilor Model. Este vorba despre Orange, Moldcell, Starnet, Fundația Premier Energy, Kaufland, Linella, Mixbook, MAIB, OTP, Moldinconbank, DiTA EstFarm și Huawei.

Precizăm că Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație” este o inițiativă a MEC, desfășurată sub patronajul Președinției. Scopul parteneriatului este de a uni eforturile Guvernului, mediului de afaceri și ale partenerilor externi pentru modernizarea educației din Republica Moldova.

***

Proiectul Rețeaua Școlilor Model a fost lansat în februarie 2024. Acesta prevede că 35 de şcoli din țara noastră vor trece printr-un amplu proces de transformare. Instituţiile de învăţământ vor beneficia de investiţii pentru a-şi îmbunătăţi infrastructura, dotarea cu tehnică şi metodele de predare. Ministrul Educației a declarat anterior că pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din cadrul Rețelei de Școli Model este nevoie de 70 milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: