Vindeau droguri prin intermediul aplicației Telegram, iar acum riscă ani grei de închisoare. Cinci suspecți, reținuți la Edineț
Full Article 2 minutes read

Vindeau droguri prin intermediul aplicației Telegram, iar acum riscă ani grei de închisoare. Cinci suspecți, reținuți la Edineț

Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 54 de ani, au fost reținuți la Edineț. Procuratura Generală (PG) anunță că aceștia sunt suspectați de vânzarea drogurilor prin intermediul aplicației Telegram.

Potrivit PG, gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, timp în care s-a stabilit că suspecții, locuitori ai raionului Edineț, au creat o schemă prin intermediul căreia distribuiau drogurile prin intermediul aplicației Telegram.

Sursa precizează că, în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate 3 pachețele zip-lock cu droguri de tip „PVP”, un pachet de 200 grame cu masă vegetală asemănătoare cu marijuana, un pachet de 50 grame cu masă vegetală asemănătoare cu hașiș, o armă pneumatică, telefoane mobile, stații radio și cântare electronice.

Potrivit PG, suma drogurilor depistate se estimează la 50 000 de lei, pe piața neagră.

Pe caz a fost pornită o cauză penală, iar persoanele suspecte au fost reținute și plasate în izolatorul de detenție provizorie.

Procuratura precizează că toți cinci suspecți au fost și anterior cercetați penal pentru diverse infracțiuni, printre care: furt, huliganism și păstrare de droguri.

Potrivit legii penale, persoanele vinovate de „Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvârșite de mai multe persoane, în proporții mari” riscă de la 3 la 7 ani de privațiune de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: