Zece întreprinderi, investigate pentru insolvabilitate intenționată. Vinovații riscă până la 6 ani de închisoare
Full Article 1 minutes read

Zece întreprinderi, investigate pentru insolvabilitate intenționată. Vinovații riscă până la 6 ani de închisoare

Zece întreprinderi din Republica Moldova sunt investigate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS) după ce ar fi intrat în insolvabilitate în mod intenționat, în 2023. Serviciul atrage atenția că inducerea insolvabilității intenționate se pedepsește penal. Astfel, persoanele găsite vinovate riscă inclusiv ani grei de închisoare.

Potrivit SFS, crearea insolvabilității intenționate s-a datorat mai multor acțiuni inclusiv prin extragerea mijloacelor bănești în numerar de la conturile bancare și utilizarea în scopuri personale; supra îndatorarea debitorului; înstrăinarea bunurilor cu scopul reducerii capacității de plată.

„Urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și luând în considerație probele identificate, organul de urmărire penală a SFS a dispus inițierea în cele 10 cazuri identificate a urmării penale pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.252 Cod penal – Insolvabilitatea intenționată”, anunță SFS.

Potrivit legii, insolvabilitatea intenționată constituie infracțiune potrivit art. 252 Cod penal, iar persoanele riscă amendă de la 32 500 lei până la 167 500 lei sau închisoare până la 6 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: